Mali kristalni globus potuje v Slovenijo!

Zaradi novega koronavirusa so organizatorji odpovedali zadnji dve prizurišči, ki bi morali gostiti tekme za svetovni pokal v telemark smučanju. To pomeni, da je Jure Aleš sezono zaključil na izjemnem tretjem mestu v skupnem seštevku.


Jure Aleš in Katarina Malenšek sta uspešno zaključila sezono. Foto: Sloski

Dve drugi mesti, eno tretje in zmaga na zadnji tekmi sezone, ter same uvrstitve med najboljših 10 je letošnji izkupiček Jureta Aleša, ki je z rezultati v sezoni zadovoljen, mu je pa žal, da je odpadlo veliko število tekem. Aleš je zmagal tudi na edini tekmi v sezoni v paralelnem sprintu in tako vodi v razvrstitvi za mali kristalni globus v tej disciplini, a iz mednarodne smučarske zveze za zdaj še niso sporočili, če bodo globus tudi podelili.

Na začetku sezone sem delal manjše napake, a sem bil še vedno blizu. Proti sredini sezone, ki se je izkazalao praktično za konec, mi je šlo vedno bolje. Delal sem dobre vožnje in moram biti zadovoljen z rezultati in končnimi mesti. V tem trenutku še ne vem, kako bo s podelovanji globusov, saj vodim v paralelcu. Na žalost je ravno v tej disciplini odpadlo veliko tekem in je glede podelovanja globusa še malo nejasnosti. Seveda, če bom prejel globus, ga bom vesel, ni pa mi všeč način na katerega ga bom dobil. Vesel sem le tega, da sem na edini tekmi se spopadel z res dobrimi tekmovalci, saj sem izločil Dayerja, ki je bil nedvomno eden izmed favuritov za zmago in premagal sem Jonasa v finalu, ter dokazal, da sem si zmago res zaslužil. Tako da, če bodo globus podelili, bo ta nekako zaslužen. Nekako mi je žal, ker je odpadlo toliko tekem, a sedaj bo veliko časa za testiranje, da bomo lahko dobili res dobro opremo za drugo leto,” je po izvedbi, da v letošnji sezoni ne bo več tekmoval, povedal Aleš. Aleš je v skupnem seštevku zaostal zgolj za dvema smučarjema iz Švice. Veliki kristalni globus je osvojil Stefan Matter, drugi pa je bil Bastien Dayer.

V tej sezoni smo imeli na vseh startih tekem tudi žensko predstavnico Katarino Malenšek, ki je v skupnem seštevku zasedla 15. mesto. Veliki kristalni globus pri dekletih je pripadel Amelie Wenger-Reymond.

Vir: SZS