Jeseničani potrdili okužbo

Vodstvo hokejskega kluba HDD SIJ Acroni Jesenice je potrdilo, da je bil eden izmed članov moštva pozitiven na testu koronavirusa. Izjavo za javnost prilagamo v celoti.

“Glede na različne informacije, ki so se danes pojavile v medijih o okuženosti enega izmed članov naše ekipe, potrjujemo, da je bila na včerajšnjem testiranju pri eni osebi potrjena okužba s Korona virusom. Včeraj v popoldanskem času smo prejeli informacijo o pozitivnem testu korone virusa, ki ga je opravil eden od naših članov ekipe. Želeli bi, da oseba s pozitivno ocenjenim testom ostane anonimna in mu tako omogočimo čim boljše okolje v času zdravljenja. Bolnik je trenutno v samooskrbi in se dobro počuti.

Sporočamo, da smo že sprejeli preventivne ukrepe za zavarovanje ostalih deležnikov ekipe in javnosti. V klubu smo po navodilih zdravniške službe takoj poskrbeli za izolacijo vseh članov ekipe, odpovedali pa smo tudi vse treninge in aktivnosti. Poleg tega je vsem članom ekipe odrejena 14 – dnevna karantena in čakajo na preventivna testiranja. Zaenkrat nimamo potrjenih informacij, da bi bila v ekipi več kot ena okužba in si želimo, da tako tudi ostane.

Vodstvo kluba skrbi in nadzoruje nastalo situacijo.

Anže Pogačar, predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *