Fak ponovno odličen

akov Fak je v Novem Mestu na Češkem znova navdušil in zasedel odlično peto mesto, do novih točk tudi Klemen Bauer. Novo biatlonsko lekcijo je konkurenci na sprinterski tekmi uprizoril Norvežan Johannes Thingnes Boe.

Jakov Fak je bil letos že dvakrat peti in dvakrat četrti. Foto: Slokski

Povsem drugače kot včeraj na sprintu deklet, so bile danes razmere na strelišču dobre in prostora za napake ni bilo, ob tem pa je bilo za vrhunsko uvrstitev treba tudi zelo hitro teči. Prvo zgoraj opisano nalogo je odlično opravil naš najboljši tekmovalec Jakov Fak, ki je danes streljal hitro in zanesljivo. Zadel je vseh deset tarč, kar je bila osnova za vrhunsko uvrstitev. Žal se Faku letos stopničke vztrajno izmikajo, čeprav si izjemno želi stopiti nanje in žal je bilo tako tudi danes. Štirje biatlonci, ki so prav tako zadeli vseh deset tarč, so bili danes enostavno boljši in Jakov se je moral zadovoljiti z še vedno izvrstnim petim mestom. Za zmagovalcem je zaostal 1:16.6. Do novih točk v tej sezoni je prišel tudi drugi naš izkušen tekmovalec Klemen Bauer, ki je po slabšem začetku tekme odlicno nadaljeval. Bauer je, zanj neobičajno, dve napaki napravil na prvem strelskem postanku, nato pa nadaljeval brezhibno ter končal na 37. mestu in ujel nove štiri točke za svetovni pokal. Žal se danes nastop ni izšel po načrtih Roku Tršanu in Mihi Dovžanu, ki sta oba zgrešila tri strele in končala bolj pri repu razpredelnice uvrščenih.

Izjemno zanimivo pa bo v letošnji sezoni še v boju za veliki kriatalni globus, kjer zadnje še ni rekel Johannes Thingnes Boe, ki je danes vsem znova pokazal, da je lahko od konkurence boljši za en razred. Z nastopom brez napake je najbližjega zasledovalca Quentina Fillon Mailleta prehitel za 22.8 sekunde. Če za Norvežana lahko rečemo, da je bil danes v prvem razredu, za Francoza lahko trdimo, da je bil v druge, saj je tretji Tarije Boe za njim zaostal še dodatnih skoraj 40 sekund. Pred našega šampiona se je uvrstil še domačin Michal Krčmar.

S petim mestom smo lahko zelo zadovoljni. Zaostanki so sicer veliki, a je predvsem vsem veliko pobegnil Johannes, ki je danes znova tekel fantastično, kot tudi Quentin. Jakov je bil konkurenčen vsem ostali in res vrhunsko na strelišču in tudi na progi. V zadnjem krogu je izgubil samo proti Krčmarju, ki je¸ startal za njim in je imel na progi nekoliko več informacij. Vseeno super peto mesto in smo zelo veseli, da je Jaka ostal zdrov in v dobri formi, tako da se veselimo naslednjih tekem. Kar se tiče ostalih, lahko rečem škoda za tista dva strela leže pri Klemenu, ki sta bila zgrešena povsem nepotrebno, strela nista bila izdelana.Dosegel je ponovne točke, tako da je oddelal nekako v skladu sezone, kakšen strel preveč mimo a tekaško kar živahen. Rok je nekoliko bolan in se na progi ni najbolje počutil, Mihi pa smo po treh zgrešenih strelih svetovali naj gre nekoliko počasneje do cilja, saj jutri v štafeti teče prvo predajo.Vseeno peto mesto je super, Jaka je bil letos že dvakrat četrti in dvakrat peti, kar je super sezona. V skupnem seštevku je skočil na 12 mesto in do desetega mesta, ki je naša želja, ga loči le še nekaj točk,”je o tekmi povedal Uroš Velepec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *