Zmaji in železarji v četrtfinalu pometli z nasprotniki

SŽ Olimpija je v četrtfinalu Pokala Slovenije v Kranju odpravila ECE Celje s 6:0, hokejisti Acronija Jesenic pa so bili od Maribora boljši s kar 8:0


Izbranci Jureta Vnuka večji del prve tretjine niso upravičili vloge favorita. Šele v 19. minuti, po grobi napaki Celjanov v obrambi, je Sašo Rajsar zaposlil Gregorja Koblarja, ki je matiral vratarja Tomaža Trelca.

V začetku druge tretjine je bil zaradi igre z visoko palico izključen Aljaž Ogrizek, premoč na ledu pa je z lepim strelom pod prečko kronal Gal Koren. Ko je na kazensko klop sedel še Rok Leber, je z močnim strelom z desne zopet zadel Koblar in povišal na 3:0. Celjani so popolnoma razpadli in z igralcem več na ledu po zaslugi Luke Ulamca prejeli še četrti zadetek. Natanko na polovici tekme je Luka Zorko z dolgo podajo sijajno zaposlil Žana Jezovška, ki se je sam znašel pred Trelcem, ga preigral in plošček poslal v prazno mrežo. Strelske vaje je zaključil Orehek v 33. minuti, ko je spretno podstavil palico pred vrati in premagal celjskega vratarja.  V zadnji tretjini so Ljubljančani spet precej znižali ritem igre in ostalo je pri visokem rezultatu 6:0. Razmerje v strelih na gol je bilo s 43:20 močno na strani Olimpije.

Jeseničani se niso dolgo obotavljali in po sedmih minutah že povedli po zadetku Urbana Sodje. Do konca prve tretjine sta bila uspešna še Luka Kalan in Erik Svetina, med strelce pa se je še drugič vpisal Sodja. Že po 20 minutah so Jeseničani Mariboru postavili nemogoč izziv. Mariborska obramba je nato zagrabila in šele 40 sekund pred koncem druge tretjine prejela zadetek, ko jo je matiral David Rodman. Izkušeni napadalec je v nadaljevanju zadel še za 6:0, piko na i pa je s poslednjima goloma postavil še Nik Pem.

 

Avtor: N. D.
Foto: HK SŽ Olimpija FB