Zmaji in železarji okrepljeni v nadaljevanje zahtevne sezone

Olimpija Jesenice (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)

Oba slovenska člana hokejske Alpske lige sta po večnem derbiju predstavila novi okrepitvi. Poražene Jesenice so se okrepile na vratarskem položaju, zmagovalci sobotnega obračuna iz prestolnice pa bodo nadaljevanje sezone pričakali močnejši v branilski vrsti.


Letošnja sezona v Alpski ligi bo kar zahteven zalogaj tako za HK SŽ Olimpijo kot za HDD SIJ Jesenice. Ljubljanski zeleno – beli trenutno zasedajo četrto mesto, medtem ko so jeseniški rdeči po sobotnem porazu zdrsnili na nič kaj spodbudno dvanajsto mesto.

Jesenice s francoskim vratarjem

Vodilni možje kluba iz Podmežakle so se odločili, da potrebuje zasedba izkušenejšega vratarja in že konec tedna je na Gorenjsko prispel 25–letni francoski vratar Antoine Bonvalot. Večji del svoje kariere je preživel v Grenoblu, zaradi finančnih težav Lyona pa je pred kratkim ostal brez kluba.

Trener železarjev Mitja Šivic je vesel nove okrepitve: “Odločili smo se, da pripeljemo novega vratarja. Predvsem zaradi tega, ker vidimo, da smo zelo blizu, v vratih pa imamo Žiga, ki je še vedno zelo mlad in je pred njim še lepa prihodnost, a je mogoče ta preskok zanj še prevelik. Urban je v zadnjih dveh sezonah branil zelo malo, čeprav je na zadnji dveh tekmah opravil odlično delo. Ekipa ne igra slabo in z nekaj sreče bi bili danes veliko višje na lestvici. Zato smo se odločili, da pripeljemo vratarja, ki nam bo znal pomagati.”

Jeseničani za serijo zmag potrebujejo vrhunskega vratarja (foto: Luka Zavodnik)
Jeseničani za serijo zmag potrebujejo vrhunskega vratarja (foto: Luka Zavodnik)

“Bonvalot je fantastična okrepitev!”

“Naša prva možnost je bil slovenski vratar, napeli smo tudi vse moči, da bi prestop realizirali, a se na žalost ni izšlo. Zato smo sedaj podpisali pogodbo z Bonvalotom. Zadnja leta je bil zelo soliden v Grenoblu, kljub temu, da so imeli enega izmed najboljših vratarjev v ligi. Ve kam prihaja in je zelo motiviran. Kljub temu, da mu nismo ponudili finančno tako dobre ponudbe kot drugod, se je odločil za prihod k nam. Z veseljem ga pozdravljam in mislim, da bo velik plus za to ekipo. Gre za kvalitetnega vratarja, ki je poleg vsega tudi odlična oseba in po pričevanju vseh, s katerimi sem govoril v zadnjih dneh, je to za nas fantastična okrepitev!” je optimističen Šivic.

V Tivoliju stari znanec

Za osvežitev aktualne zasedbe so se odločili tudi v Tivoliju, kamor se je vrnil stari znanec Kristjan Čepon. Lanska sezona je bila tako uspešna, izjemna in zabavna, da sem se odločil svojo pot nadaljevati v tej ekipi, ki ima visoke cilje in pričakovanja. Lepo je biti nazaj v znani garderobi, kjer je res odlično vzdušje. Vsi v ekipi smo zelo motivirani in predani ciljem, kar mi še posebej ustreza,” je pojasnil 23-letni branilec, ki je prvi del letošnje sezone preživel v dresu švedskega Kalmarja.

Navijači Olimpije imajo kar nekaj razlogov za zadovoljstvo (foto: Luka Zavodnik)
Navijači Olimpije imajo kar nekaj razlogov za zadovoljstvo (foto: Luka Zavodnik)

Športni direktor HK SŽ Olimpija Tomaž Vnuk je dodal: “Veseli me, da se v našo ekipo vrača Kristjan Čepon, ki je lansko sezono v njej odigral pomembno vlogo predvsem pred našim golom, še bolj pa pri organizaciji napadov. Dosegel je tudi nekaj pomembnih zadetkov. Kristjanova prednost je tudi v tem, da se bo lahko hitro vključil v ekipo, ki od lani ni bistveno spremenjena.