Zmagovalki Bucikovi je družbo na stopničkah delala tudi Ferkova

V Soeldnu bo nastopila tudi Ana Bucik

Slovenski smučarji so konec tedna posegli po izjemnih rezultatih na tekmovanjih ranga FIS. Ana Bucik je v St. Michaelu slavila zmago, družbo na odru pa ji je s 3. mestom delala Maruša Ferk. V Pfeldersu je Tijan Marovt prišel do drugega mesta.


Del ženske reprezentance za tehnične discipline se je po tekmi v Zagrebu takoj podalo na tekmovanja nižjega ranka, da preveri svojo formo. Dodatno mero samozavesti je na tekmi FIS prejela Ana Bucik, ki je ugnala vso konkurenco. Uspešen slovenski dan je dopolnila Maruša Ferk, ki je dosegla tretji čas tekmovanja. Do lepe uvrstitve sta prišli tudi Nika Tomšič in Rebeka Oblak, ki sta bili 14. in 17. Odlično je po prvi vožnji kazalo tudi Klari Livk, ki pa je v drugi vožnji odstopila in ostala brez rezultata, prav tako je brez rezultata ostala Neja Dvornik.  Jutri dekleta še en slalom.

Tudi Marovt na stopničkah

Zelo dobro je že včeraj nastopil Tijan Marovt, ki je v Pfeldersu na slalomu prismučal do izjemnega drugega mesta. V nedeljo so imeli tekmovalci še eno tekmo, žal pa je Marovt storil napako in odstopil.

Vir: Smučarska zveza Slovenije