Zmaga Žana Koširja

Žan Košir je na tekmi svetovnega pokala v Pjongčangu prišel do zmage v paralelnem veleslalomu. To je Koširjeva peta zmaga v svetovnem pokalu, Južna Koreja pa mu očitno leži, saj je tu na lanskih OI osvojil tudi bronasto medaljo.


Žan Košir je v velikem finalu premagal Avstrijca Lukasa Mathiesa, pred tem pa je v kvalifikacijah postavil drugi čas. Na poti do zmage je pred Mathiesem premagal tudi Poljaka Oskarja Kwiatkowskega, Italijana Edwina Corratija in Avstrijca Andreasa Prommegerja. V dvoboju za tretje mesto je bil Prommegger boljši od Italijana Aarona Marcha.

34-letni Košir je tako prišel do svoje pete karierne zmage. Pred tem je na najvišji stopnički stal še leta 2013 in 2015 v Bad Gasteinu, ter leta 2015 v Asahikawi na Japonskem. Poleg lanske medalje iz olimpijskega Pjongčanga ima tudi dve medalji, srebrno in bronasto iz OI v Sočiju.

Ledecka do zmage tudi preko Kotnikove

Tim Mastnak, junak iz letošnjega svetovnega prvenstva, je tokrat izpadel v osmini finala in na koncu zasedel 10. mesto.

Pri dekletih je zmago osvojila Ester Ledecka. Smučarska in deskarska šampionka je v finalu ugnala Nemko Seline Jörg. V osmini finala je bila usodna tudi za našo Glorio Kotnik.

Jutri v Pjongčangu na sporedu še ena tekma

Avtor: Timotej Prosenc