Zmaga Švicarju, Žan Kranjec na 11. mestu

Švicar Daniel Yule je zmagovalec slaloma v Madonni di Campiglio, potem, ko sta prva favorita za zmago Henrik Kristoffersen in Marcel Hirscher v finalu naredila napako. Najboljše slalomske uvrstitve se veseli enajsti Žan Kranjec.


Švicar Daniel Yule, ki je bil četrti po prvi vožnji, je na koncu po napakah prvih dveh favoritev za zmago slavil s prednostjo 0,34 sekunde pred najbližjim zasledovalcem Avstrijcem Marcom Schwarzem in 0,50 sekunde pred njegovim rojakom Michaelom Mattom na tretjem mestu.

Kranjec z izjemni rezultatom!

Žan Kranjec se je v finalno vožnjo prebil z visoko startno številko 77 in postavil 14. čas prve vožnje, nato pa nas je navdušil še z eno odlično vožnjo in v drugi vožnji svoj položaj še izboljšal ter pristal na končnem 11. mestu. To so za našega smučarja bile njegove druge slalomske točke v karieri, prve pa je osvojil pred natanko dvema letoma prav tako v Madonni di Campiglio, ko je bil na 28  mestu. Drugi Slovenec na startu Štefan Hadalin, ki je bil na prejšnjem slalomu v Saalbachu osmi in prišel do rezultata kariere, je bil tokrat prepočasen za finalno vožnjo in končal tekmo na 39. mestu.

Napake favoritov

Marcel Hirscher je bil po prvi polovici tekme na prvem mestu, a je napravil napako pri petih vratih, ki ga je močno oddaljila od najboljših in pristal na 26 mestu. Tako bo na svojo 64. zmago v karieri in jubilejno 30. slalomsko moral še počakati do naslednje tekme ali naslednjega slaloma. Napako pa si je prav tako privoščil tudi Henrik Kristoffersen, ki je povozil kol in odstopil. Oba sta tako prekinila niz 11 oziroma 12 slalomov, na katerih sta končala na zmagovalnem odru.

Avtor: Aljoša Gregorec