Zmaga Stochu, Zajc danes zadržan 13.

Končana je še zadnja nemška tekma v smučarskih poletih, osvojil pa jo je Poljak Kamil Stoch. Na drugem mestu se mu je presenetljivo pridružil Rus Evgenij Klimov na tretjem mestu pa je pristal Stochov rojak Dawid Kubacki. Zajc je bil sicer znova najboljši Slovenec, a po dolgem času danes ni ujel deseterice.


Prva serija je bila po petih skakalcih, vključno z Žigo Jelarjem (183 m), prekinjena zaradi močnega vetra in snega, a se je organizatorjem nasmehnila sreča in uspešno so pripeljali tekmo do konca. Vse do zadnje peterice skakalcev smo spremljali skromne daljave, bili pa smo priča tudi hudemu padcu Čeha Tomasa Vancure, ki ga je tik po odskoku popolnoma obrnilo in je tako vratolomno zaključil svoj nastop. Na srečo je bilo z mladim skakalcem vse v redu, saj je ta z nasmeškom in ob aplavzu nemške množice varno zapustil skakalnico.

Najbolje se je v prvi seriji ekipno izkazala Poljska posadka na čelu z Jakubom Wolnyjem, za njim pa so mu sledili še trije reprezentančni kolegi. Četverico poljskih orlov sta z enako daljavo 220,5 metrov razbila Rus Evgenij Klimov in pa Japonec Rjoju Kobajaši, ki je po prvi seriji vodil. Od slovencev so se z daljavami okoli 200-metrske znamke v finale uvrstili Jurij Tepeš, Anže Semenič, Domen Prevc in seveda Timi Zajc. Slednji je z osmim mestom v zadnjih treh dneh imel svoje najslebše izhodišče pred finalom za skok dolg 207 metrov.

V finalni seriji nihče od slovenskih skakalcev ni storil presežka, skromen pa je bil tudi Zajc, ki je z daljavo 201 meter še vedno končal na čelu svoje reprezentance, a mu je to prineslo zanj skromno 13. mesto. Odlično pa so v drugi seriji nastopili Poljaki. Na koncu je na najvišjo stopničko stopil Kamil Stoch (227,5 m), skupaj z rojakom Dawidom Kubackim na tretjem mestu. Med njiju se je uspel vriniti Klimov, ki je z dobrim drugim poletom dokazal, da v prvi seriji ni šlo samo za momentalen preblisk. Kot zadnji se je z letalnice pognal Rjoju Kobajaši a ga je ob pristanku posrkalo in boj za najvišja mesta je splaval po vodi.

Drugo tekmo zapored je točke osvojil Jurij Tepeš, ki je bil 26., pred njega pa sta se uvrstila še Anže Semenič (18.) in Domen Prevc (16.).

Avtor: Nel Daugul