Zmaga Avstrijca pred domačim občinstvom

Danes se je v avstrijskem Hinzenbachu odvila tekma za poletno veliko nagrado, na kateri je pred domačo publiko slavil Daniel Huber. To je bila za Avstrijca prva zmaga v tekmovanju Grand prix, na stopničkah pa sta se mu pridružila še Killian Peier na drugem in Karl Geiger na tretjem mestu.


Daniel Huber je z današnjo premierno zmago na tekmah poletne velike nagrade pred domačim občinstvom le še potrdil status najboljšega Avstrijca v letošnji poletni sezoni. Na drugem mestu je danes končal Švicar Killian Peier, na tretjem pa je dobro formo potrdil zmagovalec zadnjih dveh tekem v Rasnovu, Karel Geiger.

Naš najboljši je bil Anže Lanišek na 11. mestu, med dobitnike točk pa se je uvrstil tudi Timi Zajc, ki je tekmo končal kot 16. Rok Justin in Žiga Jelar sta bila žal prekratka za uvrstitev v drugo serijo.

Rus Evgeniy Klimov si je z današnjim četrtim mestom že zagotovil prvo mesto v skupnem seštevku letošnjega Grand Prixa. Na drugo mesto skupnega seštevka se je danes prebil Nemec Karel Geiger, ki ima majhno prednost pred najbližjima zasledovalcema. Za ovratnik mu dihata Poljaka Zyla na tretjem in Stoch na četrtem mestu.

Zadnja tekma za letošnji Grand Prix bo potekala v sredo v nemškem Klingenthalu.

 

Avtor: A. Č.
Foto: FIS