Zlata lisica: Shiffrinova v svojem svetu

Pod Pohorjem danes poteka še drugi del 55. Zlate lisice. V veleslalomu sta si Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova razdelili zmago danes pa kaže da bo Američanka, če se ji ne zgodi nobena napaka v finalni vožnji, gladko osvojila slalomsko tekmo in že 4. naziv Zlate lisice. Na precej zmehčani progi je nastopilo tudi šest slovenskih smučark, v finalu pa bomo kot kaže videli dve: Meto Hrovat in Ano Bucik.


Izjemna Američanka Mikaela Shiffrin je zmagala na kar 13. od zadnjih 17. slalomov za svetovni pokal in je, kot kaže po današnji prvi vožnji, na odlični poti, da zmaga še na 14. Mikaela ima tokrat v Mariboru pred najbližjo zasledovalko Slovakinja Petro Vlhova kar celo sekundo prednosti. Na tretjem mestu se nahaja Švedinja Anna Swen-Larson, ki je v zadnjem času v odlični formi pred domačim svetovnim prvenstvom. Švedinja, ki letos že četrtič nastopa na Zlati lisici presenetljivo do sedaj še nikoli ni osvojila točk pod Pohorjem.

Od šestih Slovenk, ki so se danes podale na progo pa bomo v finalu gledali dve. Najbolje je od Slovenk je nastopila osma s petkovega veleslaloma Meta Hrovat, ki se je s številko 29 dobro znašla na razmehčani progi. Pristala je na 17. mestu z zaostankom 3,38 sekunde, v finalni vožnji pa lahko pričakujemo da bo napadla najboljših 15 tekmovalk. V finalu bo prav tako tudi Ana Bucik, ki se je uvrstila na 24. mesto z 4,37 sekunde zaostanka za Američanko. Maruša Ferk je bila za finale za las prepočasna in je tekmo v Mariboru končala na 33. mestu, Neja Dvornik je pristala na 45. mestu, Klara Livk na 50., Andreja Slokar pa je tekmo končala z odstopom in brez uvrstitve.

Finalna vožnja v Mariboru se bo začelo ob 13.00.

Avtor: Aljoša Gregorec