Zlata lisica: Dvojna zmaga pod Pohorjem, Hrovatova končala kot osma

Potem, ko je po prvi veleslalomski vožnji prvega tekmovalnega dne v Mariboru prepričljivo vodila Shiffrinova (Američanka si je nabrala že 48 stotink prednosti), pa je slovaška tekmovalka Petra Vlhova uspela izničiti zaostanek in tako smo dobili dve zmagovalki Zlate lisice. Na tretjem mestu je končala Rene Mowinckel.


Zavedala sem se napak na prvi progi, zato sem v drugo bolj tvegala. Z izjemo napake v spodnjem delu mi je uspela popolna predstava. Zdaj si napake seveda ne očitam, saj sem stopila na najvišjo stopničko. Za nameček še pred številnimi slovaškimi navijači. Kot bi zmagala doma,” je bila po tekmi vzhičena Vlhova, ki je uspela ujeti 23-letno Američanko.

Vlhovo je v Mariboru z obiskom počastilo tudi nekaj visokih gostov iz njene države. Med drugim tudi slovaški premier in nekaj ministrov.

Hrovatova najboljša Slovenka

Meta Hrovat je kot najboljša Slovenka dosegla osmo mesto, z 2,39 sekunde zaostanka za zmagovalkama. Njena uvrstitev bi lahko bila še boljša, če se ji pri prvi vožnji ne bi pripetila manjša napaka pri tretjih vratih.
“Z mariborsko progo se še vedno nisva povsem spoprijateljili. Do danes sem dvakrat odstopila. Niti zadnje strmine nisem dočakala. Zato sem že po prvi vožnji čutila olajšanje. V drugo sem poskušala še nekaj dodati. Z rezultatom sem zadovoljna, saj sem realna in vem, da v tej disciplini postopoma napredujem. To je rezultatska raven, ki mi trenutno pripada. Nisem pa zadovoljna z vožnjo. Nekaj časa so me stale predvsem neumne odločitve pri linijah. Storila sem tudi nekaj tehničnih napak. Nisem še tako suverena kot na treningih, je svoje misli po prvem delu Zlate lisice povzela Horvatova.

V finale se je uspela uvrstiti tudi Ilka Štuhec za katero je bil to prvi veleslalomski nastop po marcu 2017. Dosegla je 26. čas prve vožnje, v drugo je bila še nekoliko boljša kar je bilo dovolj za končno 20. mesto.

Tina Robnik je v prvi vožnji zaostala za pet sekund in končala na 44. mestu. Na tekmi so nastopile še Neja Dvornik (34.), Ana Bucik (38.) in Desiree Ajlec (58.).

Avtor: Timotej Prosenc