Življenska zmaga Elene Fanchini: od kemoterapije do snežnih stezic

Italijanska alpska smučarka Elena Fanchini ima po težki borbi z boleznijo sedaj končno vstopnico, da se vrne v boj, ki ga žel biti. Po premaganem raku se vrača v smučarsko elito.


V svoji karieri je Elena Fanchini dobila dve smukaški preizkušnji svetovnega pokala. Leta 2005 je v domačem Lake Louisu  med drugim ugnala tudi Lindsey Vonn. Deset let kasneje je bila v konkurenci tako Tine Maze kot Ilke Štuhec najboljša v Cortini d’Ampezzo, kjer imajo italijanske zmage še dodatno težo. 33- letna smučarka pa v danem trenutku slavi največjo zmago – zmago nad rakom.

Za Eleno je 10 težkih mesecev. Po tem, ko so ji odkrili tumor je boj namesto na smučeh bila s kemoterapijo.  Po slabem letu pa so iz italijanske smučarske zveze sporočili, da ima starejša sestra Nadie Fanchini prižgano zeleno luč za smučarsko vrnitev.

 

FOTO: Facebook

“Ne bom obupala,” je bila jasna januarja in za italijanski časnik Gazzetta dello Sport povedala, da ji je prav misel na smučarsko vrnitev vlivala dodatno moč. Dejstvo je, da je Italjanka imela srečo, s tem ko so ji tumor odkrili v zgodnji fazi. Medicinska služba italijanske smučarske zveze zdaj potrjuje, da je zdrava in pripravljena na povratek v ekipo. Trenerji so ji že pripravili program za november in december, v januarju pa naj bi se pojavila tudi že na štartu kakšne tekme.

 

AVTOR: Nel Daugul