Zgodovinske stopničke Štefana Hadalina

V bolgarskem Banskem je Štefan Hadalin spisal zgodovinsko uvrstitev na zmagovalni oder. Potem, ko je na svetovnem prvenstvu v alpski kombinaciji osvojil naslov svetovnega podprvaka, se je tokrat na zmagovalni oder zavihtel še v sklopu svetovnega pokala, kjer je dosegel tretje mesto. Zmaga je sicer pripadla Alexisu Pinturaultu, drugi pa je bil Marcel Hirscher.


Že po prvi vožnji je kazalo, da ima Hadalin lepo priložnost za napad na vrh. Za vodilnim je po superveleslalomskem delu, na osmem mestu, zaostajal zgolj za sekundo, čas ki se ga s slalomom da nadoknaditi. 23-letnik je slalom odvozil odlično, kljub temu pa je ob prihodu v cilj sledilo manjše razočaranje, saj ni uspel ugnati Hirscherja, ki je v finalu pridobil kar 18 mest. Hadalin je za izjemnim Avstrijcem zaostal zgolj za stotinko sekunde. Kljub temu je bila vožnja Slovenca dovolj dobra, da ga z izjemo Pinturaulta ni ugnal nihče več.

Zgodovinski uspeh

Današnji dosežek so Hadalinove sploh prve stopničke v svetovnem pokalu. Pred tem je bila njegova najboljša uvrstitev 8. mesto, v kombinaciji celo ni bil nikoli višje od 18. mesta! Štefan Hadalin pa s tretjim mestom na tekmi alpske kombinacije ni postavil le novega osebnega mejnika, pač pa gre za zgodovinski rezultat za slovensko moško alpsko smučanje. Do današnjega dne Slovenija namreč še ni imela tekmovalca, ki bi si zmagovalni oder priboril v tej disciplini. Še najbližje temu sta bila Bojan Križaj in Andrej Jerman, ki sta pristala na četrtem mestu.

Do točk tudi Hrobat

Do svojih tretjih točk v svetovnem pokalu je prišel Miha Hrobat. Imel je tudi kanček sreče, saj mu je superveleslalom prinesel 29. mesto. V finalu je nato poskočil za deset mest in tekmo zaključil na 19. mestu. Ostali Slovenci niso bili med dobitniki točk.

Jutri čaka tekmovalce še superveleslalomska preizkušnja, z začetkom ob 11.45. Slovenske barve bodo branili Hrobat, Kosi in Kline.

Avtor: Timotej Prosenc