Ženski veleslalom: Majhne razlike pri vrhu. Ana Drev v finalu!

V francoskem Courchevelu danes poteka ženski veleslalom. Razlike po prvi vožnji so izredno majhne, med tekmovalkami do šestega mesta je manj kot 26 stotink sekunde razlike. Na prvem mestu je s časom 1:02,18, Viktoria Rebensburg.


Drugo mesto si delita Mikaela Shiffrin in  Stephanie Brunner, ki sta v popolnoma odprtem boju za zmago, saj zaostajata zgolj osem stotink sekunde. Izredno blizu je tudi domača adutinja, Tessa Worley, ki na četrtem mestu za Rebensburgovo zaostaja pičlih enajst stotink sekunde. V boj za najvišjo stopničko se lahko vmešata tudi Norvežanka Ragnhild Mowinckel (+0,24) in  Federica Brignone (+0,27). Nekoliko bolj zadaj je šele Petra Vlhova, ki je dosegla šesti čas (+0,76).

Slovenija je ima danes v Courchevalu zgolj eno predstavnico. Ana Drev zaseda 22. mesto, njen zaostanek pa je, glede na to da gre za tekmo majhnih razlik velik, saj znaša dve sekundi in triinštiredeset stotink. Slovenska ženska reprezentanca je v veleslalomu trenutno zelo oslabljena. Mete Hrovat ni v Franciji zaradi poškodbe levega gležnja, današnjo vožnjo pa je odpovedala tudi Ana Bucik.

Finalna vožnja bo ob 13.30.

Avtor: Timotej Prosenc