“Želimo biti kot Real ali Barcelona!

Sobotna tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih v Ruki na Finskem je v slovenski tabor vnesla kar nekaj nemira. Zapletom z nepravilnimi dresi se bodo v prihodnje skušali izogniti tudi z boljšo organizacijo znotraj ekipe.


“Najprej vsem čestitke za uspešen začetek sezone. Narejeno je bilo vse, kar je bilo potrebno. Težava je le v tem, da ni tisti, ki smo okrog reprezentance nikdar ne postorimo tistega, da ne bi prišlo do takšnih težav, kot je bila v Ruki. Če se spomnite, sem enkrat rekel, da bi rad, da bi bili tako dobro organizirani, kot nogometni klub Real Madrid ali pa Barcelona. Da tekmovalci vzamejo stvari, gredo na štart in naredijo tisto kar znajo, tisto za kar se trenira celo poletje. Do tega moramo priti,” je na torkovem srečanju z novinarji v Ljubljani odločno poudaril Ljubo Jasnič, predsednik Zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo.

Glavna skrb skakalcev je skok in doskok

Ker je glavna naloga skakalcev lov na čim boljši rezultat, se bo po Jasničevih besedah spremljevalna ekipa morala še bolj potruditi, da bo vse teklo kot po tekočem traku: Tekmovalci morajo zaupati materialu, ki ga imajo na sebi. Zaupati morajo, da bo vse v redu in narediti samo tisto, kar je njihova glavna skrb. Skok in doskok. Posebno pozornost bomo temu posvetili tudi v bodoče.”

Peter Prevc je v Ruki ostal brez stopničk zaradi nepravilne opreme (foto: SloSki)

Ne smejo si dovoliti spodrsljajev z opremo

“Bliža se prvi vrhunec sezone, novoletna turneja, bližajo se tudi velikanke in svetovno prvenstvo v poletih v Planici. Ne moremo si dovoliti, da bi ljudje, po tem, ko pridejo domov, videli drugačne rezultate, kot so jih videli na samem tekmovališču. Vsaj pri nas si tega ne smemo dovoliti. To se mi zdi izredno pomembno. V glavah tekmovalcev mora biti mirnost in zaupanje v to, kaj počnemo. Do vsake podrobnosti morajo vedeti, da stojimo za njimi,” je zaključil Jasnič.