Železarji z visoko zmago nazaj na zmagovita pota

Na zadnji letošnji tekmi v domači dvorani so hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic pokazali zobe in s kar 6-0 ugnali EC KAC II. Podmladek celovškega hokejskega kluba je sicer na zadnjem mestu lige AHL, vendar je v zadnjem času dosegel nekaj solidnih rezultatov. S to zmago so se Železarji prebili na 6. mesto Alpske lige.


Po tesnem porazu na večnem derbiju v Tivoliju so Jeseničani novo zmago iskalo proti zadnjeuvrščenemu KAC II. Glede na to, da je šlo za zadnjo tekmo v Podmežakli v letu 2018, so se jeseniški hokejisti želeli tudi na najlepši možen način oddolžiti svojim navijačem. Priložnost pri Jesenicah je dobil tudi 20-letni Alen Hadžič, za goste pa je zaigral stari znanec jeseniškega ledu, Nate DiCasmirro. Uvodna tretjina se je začela napadalno z obeh strani, prvo priložnost na tekmi so si ustvarili gostje, a se je z obrambo izkazal mladi Žiga Kogovšek, ki je na tej tekmi dobil prednost pred Clarkom Saundersom. Kogovšek je zbral kar 30 obramb, kar je ob ohranjeni prazni mreži lep dosežek.

Zapravljeno priložnost gostov so Jeseničani poskušali kaznovati preko Erika Svetina, vendar je bil v dvoboju z vratarjem Jakobom Holzerjem uspešnejši slednji. V 13. minuti je strel na vrata KAC-a sprožil Blaž Tomaževič, vendar je stresel le okvir vrat. Zaključek zadnje tretjine je pripadel gostujoči ekipi, vendar se je izkazala domača obramba, na čelu s Kogovškom.

V drugi tretjini so Jesenice prestavile v višjo prestavo in si z učinkovito igri priigrale visoko vodstvo. Najprej je v 24. minuti po podaji Sodje in Tomaževiča, Holzerja uspel premagati Erik Svetina. Prednost so Železarji podvojili v 29. minuti, ko je Tadej Čimžar lepo našel Bašiča, ki je z zadetkom kronal lepo priložnost. Po drugem zadetku se je Gorenjcem odprlo, saj so pridobili na samozavesti. Tretji gol je dosegel Urban Sodja, nato pa je gostujoči trener, Furey, zahteval minuto odmora, saj je želel presekati nalet domače ekipe. Kljub temu, pa goliade Jeseničanov v drugi tretjini še ni bilo konec. Po samostojni akciji je zadetek dodal še Paradis in varovanci Marcela Rodmana so na odmor odšli z lepo prednostjo, ki je prinašala mirnejšo zadnjo tretjino.

V zadnji tretjini sta se med strelce vpisala še Glavič in Stojan in s to visoko zmago so hokejisti jeseniškim navijačem prinesli lepo novoletno darilo. Nastopi v letu 2018 pa še niso končani. Zadnji obračun čaka hokejisti Jesenic jutri na gostovanju proti EK Zeller Eisbärenu.

Avtor: Timotej Prosenc