Železarji v vse večji krizi, brez presenečenja v Pustertalu

Hk Jesenice od tekem v celinskem pokalu ne najdejo vrnitve na zmagovita pota. Na zadnjih 6 tekmah so izgubili kar petkrat. Val Pusteria, vodilna ekipa Alpske lige se je na včerajšnjem gostovanju izkazala za prevelik zalogaj (6-2).


Italijani, ki so na dosedanjih 12 tekmah zbrali prav toliko zmag, so v zadnji tretjini vodili že s 5-0, poraz Jesenic pa sta z goloma ublažila Luka Bašič in Gašper Glavič. Sicer so Gorenjci zbrali 5 strelov več v okvir vrat (30-25), vendar obramba ni imela svojega dne. Vratar Clarke Saunders je tako klonil še šestič in Val Pusteria je postavila končnih 6-2.

Jeseničani sedaj po 12 krogih zasedajo 7. mesto Alpske lige. Kljub negativnemu nizu zaenkrat trener Gaber Glavič še vedno trdno sedi v sedlu. Že po bolečem porazu proti Olimpiji v prejšnjem krogu je opozarjal, da so ljubljančani prevzeli nekatere elemente jeseniške lanske igre in da morajo sami veliko stvari popraviti.

Železarji bodo v tem tednu odigrali še dve tekmi. Najprej jutri v Podmežaklo prihaja Gardena, v soboto pa jih čaka gostovanje pri Zell am Seeju.

FOTO: https://siol.net/sportal/hokej/alpska-liga-30-oktober-torek-481654

AVTOR: Timotej Prosenc