Zeleno-beli tudi po premoru zmagovito. Avstrijci zabili enkrat, a dobili petardo!

Po nekoliko daljšem obdobju brez tekem v Alpski ligi, so hokejisti ljubljanske Olimpije danes znova stopili na led hale Tivoli. Nasprotnik je bil Bregenzwald, ki se nahaja v spodnjem delu lestvice, tako da so bili Ljubljančani, glede na formo, nesporni favorit za končno zmago.


Olimpija je krenila silovito in takoj začela z obleganjem vratarja Bregenzwalda, Thomasa Stroja. Ta se je izkazal z nekaj dobrimi posredovanji, vseeno pa je bil po hitrem protinapadu domačih nemočen. Ploščico je v mrežo zabil Žan Jezovšek.

Vodstvo ni trajalo dolgo, slabo posredovanje obrambe Olimpije je izkoristil Aleksi Jaervinen. Kljub premoči domačim do konca prve tretjine svoje igre ni uspelo nadgraditi, nekajkrat je odlično branil Stroj. Pogumnejšo igro gostov v drugi tretjini so slovenski podprvaki hitro kaznovali. Najprej je zadel Gregor Koblar, nato pa je svoj gol dosegel še Jezovšek.

Ladja avstrijskega kluba se je začela potapljati in v zadnji tretjini igralci Olimpije tekmo suvereno pripeljali do konca, zadela sta še David Planko in Janez Orehek. Na očitno premoč zmajev kaže tudi statistični podatek o strelih na vrata, ki so bila kar 49:14 v njihovo korist.

Olimpija na lestvici Alpske lige trenutno zaseda 5. mesto in je trdno zasidrana v zgornjem delu lestvice. Nova preizkušnja jih čaka naslednjo sredo v Celovcu proti drugi ekipi KAC-a.

Avtor: T. P.

Foto: HK SŽ Olimpija FB