Zelena luč za Kranjca in druščino

Žan Kranjec bo na ledeniku Rettenbach napadal stopničke
Organizatorji uvodnih tekem nove sezone svetovnega pokala v zimskem smučanju so sporočili veselo novico. V Söldnu je vse nared za ženski in moški veleslalom, ki bosta na sporedu prihodnji konec tedna.
Še teden dni nas loči do ženskega veleslaloma, s katerim se bo uradno pričela sezona 2019/20 svetovnega pokala v alpskem smučanju. Organizatorji so imeli precej dela s pripravo proge. Iz Avstrije je vendarle priromala novica, da bodo najboljše smučarke in smučarji v soboto oz. nedeljo lahko nastopili na premierni preizkušnji nove sezone.

Razmere idealne za vse

“Za pripravo proge smo porabili veliko časa. Na srečo so bile temperature primerne za izdelavo snega, tako da imamo trenutno tudi odlične razmere za trening. V zadnjih dneh bomo z vodo utrdili teren. Vsi nastopajoči bodo imeli idealne razmere za smučanje,” je pojasnil šef proge Isidor Grüner, ki se je razveselil zelene luči s strani odgovornih pri Mednarodni smučarski zvezi.
V Avstriji se začenja nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju
V Avstriji se začenja nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju

Tudi Slovenija z močnimi aduti

Nova sezona se bo pričela v soboto z ženskim veleslalomom z Meto Hrovat in ostalimi reprezentančnimi kolegicami. V nedeljo bo na smučišču na ledeniku Rettenbach na sporedu še moški veleslalom, na katerem bo precej pozornosti namenjene tudi slovenskemu adutu Žanu Kranjcu.