Zdesetkani Jeseničani nemočni v Salzburgu

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic igrajo pravo mini serijo proti drugi ekipi Salzburga. Proti Avstrijcem so se pomerili še drugič v nekaj dnevih, tudi tokrat pa so bili uspešnejši Rdeči Biki, ki so v svoji dvorani slavili s kar 4-0. Železarji so bili izredno oslabljeni. Poleg poškodovanih Tavžlja, Panceta, Korošca in Rodmana sta sedaj zbolela še Tadej Čimžar in Philippe Paradis.


Jeseničani so se na gostovanje odpravili v optimističnem razpoloženju, vendar jim je načrte pokvarila bolezen, ki očitno v zadnjem času razsaja v garderobi. Potem, ko sta se v postavo ravno vrnila Gašper Glavič in Žiga Urukalo, sta virusu podlegla še Paradis in Čimžar. Izguba obeh pomembnih strelcev pred obračunom s petouvrščenim Salzburgom gotovo ni blagodejno vplivala na ekipo. Se pa je v rdečem dresu prvič predstavil novinec Mathieu Gagnon, ki naj sicer še ne bi bil stoodstotno pripravljen, vendar ga je Marcel Rodman že vključil v moštvo.

Še najbolj enakovredno predstavo so Jesenice prikazale v prvi tretjini. Na odmor so Gorenjci odšli z minimalnim zaostankom, priložnost za gostitelje je namreč iz “power playa” izkoristil njihov prvi strelec Oliver Nordberg. V drugi tretjini je Salzburg povsem prevzel pobudo, po lepi podaji Evertssona se je med strelce vpisal  Kokkila. Slovenski državni prvaki so imeli še najlepšo priložnost za dosego zadetka na začetku zadnje tretjine, ko so imeli igralca več na ledu. V obetavni situaciji sta se pred golom Salzburga znašla Pem in Kalan, vendar je vratar njuna poskusa zaustavil. Neučinkovitost se je Železarjem maščevala, saj so v 45. in 48. minuti preko Evertssona prejeli še dva zadetka. Rodman je reagiral z menjavo vratarjev, namesto Saundersa je v igro poslal Kogovška, ki je do konca srečanja zaustavil vseh deset strelov.

Jeseničani so bili na tej tekmi kaznovani za neambiciozno igro v napadu, saj so na vrata Salzburga sprožili zgolj 13 strelov, na drugi strani pa so jih mladi Rdeči Biki v statistiko vpisali kar 40.  Razmerje strelov v zadnji tretjini je bilo kar 17-1 v korist Salzburga. Slednji v Alpski ligi trenutno zasedajo peto mesto z minimalnim zaostankom za Olimpijo in Rittnom, ki imata na drugem in tretjem mestu po 62 točk. Jeseničani so na desetem mestu.

Te dve ekipi bosta palice znova prekrižali v soboto, tokrat v Podmežakli, kjer bodo Železarji računali na podporo domačega občinstva.

Avtor: Timotej Prosenc