Zasuk v formi pred derbijem. Jesenice do zmage, Olimpija poražena četrtič zapored.

Še pred nekaj tedni je Olimpija jezdila zmagoviti val, ko kar mesec dni ni poznala poraza. Jeseničani, na drugi strani, so bili v veliki krizi, v Alpski ligi se nikakor niso mogli dokopati do točk, izpadli pa so celo iz celinskega pokala. Očitno se je situacija sedaj obrnila. Večni derbi v Ljubljani je oddaljen le dober teden in zaenkrat kaže, da so Gorenjci v boljši formi.


Ravno pred tedni je Gaber Glavič  po porazu z Olimpijo v Podmežakli govoril o tem kako Ljubljančani posnemajo njihovo lansko igro in, da morajo sami hitro obrniti rezultatsko krivuljo, kar jim je sedaj tudi uspelo. S 5:2 so v gosteh porazili Bregenzerwald. Hokejisti Jesenic so si v prvi in drugi tretjini hitro priborili prednost treh zadetkov, zadeli so Luka Bašič, Gašper Seršen in Urban Sodja. Mirne končnice za goste pa ni bilo. Na koncu druge in na začetku zadnje tretjine so domačim namreč dovolili dva zadetka in dopustili, da se jim povsem približajo. Nato so vendarle ponovno prevzeli vajeti v svoje roke in preko Tavžlja in Seršena, drugič na tekmi prišli do končnega vodstva.

To je že tretja zaporedna zmaga Železarjev. Pred Bregenzerwaldom so bili boljši tudi od Lusteanuja in EK Zeller Eisbarena. Dobri rezultati se kažejo tudi na skupni lestvici Alpske lige, kjer so Jeseničani sedaj na 6. mestu, z enako bero točk kot Ljubljančani.

Finec zapušča Podmežaklo

Na plan je prišla tudi novica, da 29-letni finski branilec Jesse Jyrkkiö ne bo podaljšal pogodbe. Jyrkkiö je bil v klubu na enomesečni preizkušnji, v tem času pa po mnenju Glaviča preprosto ni pokazal dovolj. “Ni skrivnost, da se je glede na njegov sloves od njega pričakovalo več. Njegov odnos v slačilnici, odnos na ledu in pomanjkanje volje ter želje pomagati ekipi doseči zastavljene cilje enostavno niso na pričakovani ravni, da bi se trenerski štab odločil za nadaljnje sodelovanje s tem branilcem,” so zapisali na spletni strani Jesenic.

“Jesse preprosto ni dovolj predan športu in dolgo sem bil potrpežljiv. Ofenzivno je talentiran, vse drugo pa je bilo veliko premalo za nas. Poleg tega v Slovenijo na začetku sezone ni prišel dovolj pripravljen, a sem rekel, da ga bom pripravil jaz, toda če nekdo noče sodelovati, ne gre. Dal sem mu dovolj priložnosti, saj pri tujcu pričakuješ več truda, a pričakovanega učinka enostavno ni bilo,” je o odločitvi strokovnega štaba za Sportal povedal Gaber Glavič. Finec je sicer za Jesenice odigral 14 tekem, ter zbral en zadetek in deset podaj, vendar je vodstvo kluba motilo predvsem pomanjkanje njegove igre v obrambi. Jeseničani imajo sicer velike težave na branilskem položaju. Začasno bo tam igral napadalec, Urban Sodja.

Olimpija nemočna proti drugi ekipi lige

Če so njihovi večni tekmeci krog pred tem premagali Lustenau, pa Zmajčki tokrat preprosto niso bili v dovolj dobri formi za takšen podvig. Avstrijci so bili boljši s 3-0. Najboljšo igro je Olimpija pokazala v zadnji tretjini, ko je bila statistično boljša, vendar se preobratu ni uspela približati.

Že jutri Ljubljančane čaka nov popravni izpit. Pričakuje jih ekipa Feldkricha, ki je bila boljša že pred 14 dnevi v Tivoliju. Olimpija bo proti ekipi Nika Zupančiča iskala novo zmago, ki bi izredno vplivala na njihovo samozavest. Že prihodnjo nedeljo jih namreč gostijo Jeseničane.

Avtor: Timotej Prosenc