ŽAN KRANJEC zmagovalec veleslaloma v Saalbachu

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je danes zmagal na veleslalomski tekmi v Saalbachu, poskrbel je za veliko senzacijo in se drugič v svoji karieri povzpel na stopničke svetovnega pokala in prvič na najvišjo stopničko.


Dolgo smo govorili v letošnji sezoni, da ko bo Žanu Kranjcu uspelo odpeljati dve solidni veleslalomski vožnji na eni tekmi ga bomo videli na zmagovlanem odru. Tokrat mu je uspelu. Po solidni prvi vožnji je pristal na 4. mestu z 0,52 sekunde zaostanka za vodilnim. V drugi vožnji pa je svojo dobro vožnjo nadaljeval in po odstopih Ollsona in Fellerja dobil tekmo v Saalbachu. Na 2. mestu se je tako za našim Kranjcem znašel Švicar Loic Meillard z 0,30 sekunde zaostanka, na stopničkah pa se jima je pridružil še Francoz Mathieu Faivre.

Dan slovenskih zmag

19. december si bomo lahko zapomnilo kot nepozabnega. Le uro po tem, ko je Ilka Štuhec v Val Gardeni proslavljala zmago v superveleslalomu, nas je navdušil se Kranjec v Saalbachu s svojimi drugimi stopničkami in prvo zmago v karieri.

Hirscher razočaral

Prvi favorit za zmago Marcel Hirscher, ki je v tej sezoni dobil že štiri tekme svetovnega pokala, je na domači tekmi v Saalbachu osvojil zanj le skromno šesto mesto. Že prvo vožnjo je  opravil slabše od pričakovanj, v drugo pa si je na zahtevni progi privoščil enostavno preveč napak, da bi se lahko pridružil boju za stopničke.

Avtor: Aljoša Gregorec