Žan Kranjec blizu zmagovalnemu odru

Žan Kranejc je na veleslalomski tekmi v Banskem znova dosegel vrhunski rezultat. Po prvi vožnji je držal 6. mesto, v finalu pa napredoval še za eno pozicijo in tako tekmo zaključil na 5. mestu. Današnji zmagovalec je Norvežan Henkrik Kristoffersen, ki je za štiri stotinke ugnal Marcel Hirscherja. Tretji je bil Francoz Tomas Fanara.


Po prvi vožnji je bil Kranjec na 6. mestu. Prvih šest tekmovalcev je bilo po rezultatih tesno skupaj, saj so bili zgoščeni v razmaku 81. stotink. V drugi vožnji je Slovenec še pridobil in dosegel končno 5. mesto, potem ko je s svojim finalnim nastopon za nekaj časa stopil celo na najvišjo stopničko. Za zmagovalcem Kristoffersenom je Kranjec zaostal za 66 stotink, do tretjega mesta pa mu jih je zmanjkalo zgolj 27.

Avstrijski šampion Marcel Hirscher, ki je bil vodilni po prvem delu, je v drugo napravil nekaj napak, kar ga je stalo končne zmage. Za 4 stotinke ga je ugnal Henrik Kristoffersen. To je šele drugič v tej sezoni, da Hirscher ni zmagal na veleslalomski preizkušnji, štirikrat mu je to uspelo (enkrat mu je zmago preprečil prav Žan Kranjec).

Hadalin tokrat brez točk

Na tekmi je nastopil tudi Štefan Hadalin, ki pa se tokrat ni proslavil. Zasedel je končno 34. mesto, s skoraj 4 sekundami zaostanka.

Avtor: Timotej Prosenc