“Žan je konkurenčen na vseh podlagah in terenih”

Napeta druga vožnja nedeljskega veleslaloma v Alta Badii je slovenskemu asu Žanu Kranjcu prinesla tretje mesto in s tem drugi skok na zmagovalni oder v letošnji sezoni. V slovenskem strokovnem štabu so prepričani, da prvi mož slovenske reprezentance zmore še bolje.


“Tekma je bila zelo težka, ampak se je dobro izšlo. Predvsem na strmem delu sem nalogo izredno dobro opravil. Zaenkrat mi gre res super, izredno sem zadovoljen, tudi s tem zgodnjim božičnim darilom,” je po koncu tekme pojasnil Žan Kranjec, ki ga že danes popoldne čaka nastop na paralelnem veleslalomu na istem prizorišču.

V spodnjem delu je Kranjec pustil kar nekaj stotink

Tudi trener Klemen Bergant je sijal od zadovoljstva: “Super rezultat. Tretje mesto. Stopničke! V igri pa je bilo še kaj več, saj je Žan v spodnjem delu v obeh vožnjah pustil kar nekaj stotink. Ko bo njegova koncentracija ob maksimalnem tveganju na še višji ravni, vse od štarta do cilja, pa bomo lahko veseli še višjih uvrstitev.”

“Žan je močan in dobro pripravljen. Na vseh podlagah in terenih je in bo konkurenčen!” je dodal Bergant, ki od svojega varovanca veliko pričakuje tudi na paralelni tekmi.

Ponedeljek prinaša paralelno tekmo

Danes bo v Alta Badii na sporedu še paralelni veleslalom. Kvalifikacijske vožnje se bodo pričele ob 15:00, finalni izločilni dvoboji pa ob 18:15.