Zaključek Lahtija Stochu, Slovenci porazni

Poljak Kamil Stoch je suvereno dobil poslednjo skakalno tekmo v Lahtiju. Z odličnim skokom v finalu je iz ozadja napadel Japonec Rjoju Kobajaši in osvojil drugo mesto. Tretji je bil Norvežan Robert Johansson. Slovenci niso blesteli, z 22. mestom je bil še najboljši Anže Semenič.


Kamil Stoch je vodil že po prvi seriji, v finalu pa je samo potrdil odlično formo in prišel do 33. zmage za svetovni pokal v karieri. Po dobrem napadu v finalu je s skokom dolgim 129 metrov drugo mesto zavzel Kobajaši, ki je bil po prvi seriji šele peti. Tretje mesto je v finalu ubranil Norvežan Robert Johansson.

Skromna predstava Slovencev

Od peterice slovenski skakalcev se je v finale uvrstila trojica Anže Lanišek (29.), Bor Pavlovčič (18.) in Anže Semenič. Lanišek je z drugim skokom pridobil pet mest, medtem ko sta jih Pavlovčič in Semenič izgubila po sedem, tako da je trio v Lahtiju končal na 22., 24. in 25. mestu. Edina svetla točka je bil Pavlovčič, za katerega so to prve točke v letošnjem svetovnem pokalu.

Na tekmi sta nastopila še Žiga Jelar in Jurij Tepeš. Slednji je v kvalifikacijah že zaostal za petdeseterico, a je v nedeljo prejel priložnost zaradi odpovedi. Te priložnosti danes ni znal izkoristiti, pristal je šele na 48. mestu. Žiga Jelar je bil 38. Jernej Damjan je bil po prvi seriji diskvalificiran zaradi neustrezne opreme, Peter Prevc pa je s 54. izidom kvalifikacij že pred tem ostal brez nedeljske tekme.

V Willingen se vrača Timi Zajc

Najboljšega slovenskega skakalca zime Timija Zajca na Finskem ni bilo, saj je ostal doma, kjer preizkuša novo opremo. V svetovni pokal se bo vrnil na zadnjo postojanko pred svetovnim prvenstvom v Seefeldu. V Nemčiji v Willingenu smučarje skakalce čakajo nove tri tekme: v petek bo na sporedu ekipna, nato pa sledita še dve posamični.

Avtor: Nel Daugul