Žak Mogel drugi v celinskem pokalu!

Skakalci so s poslednjima tekmama v Klingenthalu zaokrožili poletno sezono celinskega pokala. Žak Mogel je v soboto z novimi stopničkamki in z današnjim 11. mestom osvojil 2. mesto v skupnem seštevku poletne sezone.


Za mladim Slovencem je odlično poletje, ki ga je kronal s skupnim drugim mestom v seštevku celinskega pokala. Svoj trud je pokazal s štirimi uvrstitvami na zmagovalni oder in tremi uvrstitvami med prvo peterico na 11 tekmah.

Po tem ko je v soboto stal na stopničkah je danes Mogel zasedel 11. mesto (239,7 točk) s 135 m v prvi in 120 m v drugi seriji. Zmagal je Poljak Aleksander Zniszczol z 263,7 točk. Včeraj in danes so zadnje točke celinskega pokala osvojili še Anže semenič s 6. in 14. mestom, Bor Pavlovčič z 11. in današnjim 6. mestom, Domen Prevc je bil včeraj 16., danes pa sta točke osvojila še Jan Bombek na 15. in Rok Tarman na 28. mestu.

V skupnem seštevku je najboljši Avstrijec Philipp Aschenwald, ki ga v Klingenthalu ni bilo, na enajstih tekmah pa je zbral 814 točk. Žak Mogel je s 513 točkami osvojil zavidljivo drugo mesto , tretji pa je zmagovalec Kranja, Švicar Killian Peier s 448 točkami. V drugi periodi tega poletja je bil od Mogla boljši le Aschenwald s 516 točkami, Mogel jih je zbral 384, kar pomeni, da je Sloveniji priskakal dodatno, sedmo kvoto za uvodno periodo svetovnega pokala.

Avtor: N. D.

Foto: Newsskijumping FB