Zajc ubranil naslov državnega prvaka, grd padec Eme Klinec

Danes se je v Planici v članski kategoriji odvilo anualno državno prvenstvo v smučarskih skokih. Zaradi viroze na današnji tekmi ni bilo našega najboljšega slovenskega skakalca Petra Prevca, ki bi moral braniti bronasto odličje z lanskega prvenstva. Naslov državnega prvaka je ubranil Timi Zajc, novopečena slovenska prvakinja pa je Urša Bogataj. Žal je prvenstvo zaznamoval tudi grd padec Eme Klinec.


Timi Zajc je s suverenima skokoma 142.5m in 132m zanesljivo ubranil naslov državnega prvaka in še enkrat več potrdil dobro formo v letošnji skakalni zimi. Drugo mesto je tako kot lani osvojil Anže Semenič s skokoma  137 in 129.5 metrov. Na veselje domačega kluba pa je z daljavama 128.5 in 133.5 metrov  bronasto odličje prejel Bor Pavlovčič.

Do desetega mesta so se nato razvrstili Žak Mogel (SSK Ljubno BTC), Anže Lanišek (SSK Mengeš), Jernej Damjan (SSK Sam Ihan), Žiga Jelar (SK Triglav Kranj), Tilen Bartol (SSK Sam Ihan), Domen Prevc (SK Triglav Kranj) in Jaka Hvala (SSK Ponikve).

Iz smučarske zveze Slovenije je pred prvenstvom prišla novica o bolezni Petra Prevca, ki se svojim reprezentančnim kolegom zaradi blažje viroze ni mogel pridružiti na državnem tekmovanju. Skupaj s strokovnim štabom se je nekdanji zmagovalec svetovnega pokala odločil, da prvenstvo izpusti z namenom, da se čim prej pozdravi in prične s pripravami na težko pričakovano novoletno turnejo.

Nesrečen padec Eme Klinec, naslov Urši Bogataj

Zelo blizu ubranitvi naslova je bila letošnja najboljša slovenska skakalka Ema Klinec, ki je s 134 gladko vodila po prvi seriji. Ko je že kazalo, da bo zanesljivo obranila naslov, pa je pri doskoku v finalu pri 131 metrih grdo padla in si poškodovala koleno. Nemudoma so jo odpeljal v bolnišnico na Jesenicah, več informacij o zdravstvenem stanju Eme Klinec pa bo znanih zvečer. Kljub padcu je Klinčeva v Planici osvojila srebrno odličje.

Prvega naslova državne prvakinje v karieri se je tako s 127 in 127.5 metri veselila Urša Bogataj. Bron je z daljavama dvakrat po 127,5 metrov osvojila Nika Križnar. Do šestega mesta so sledile še Maja Vtič (ŠD Zabrdje), Špela Rogelj (SSK Costella Ilirija) in Jerneja Brecl (SSK Velenje).

Semenič In Pavlovčič skočila na novoletno turnejo

Po državnem prvenstvu je bila naloga glavnega trenerja Gorazda Bertonclja, da določi celotno šesterico skakalcev, ki se bo podala na turnejo štirih skakalnic. Za zdaj je bilo znano, da na zadnje letošnje dejanje potujejo Timi Zajc, Peter Prevc, Domen Prevc in Jernej Damjan, Novoletno turnejo pa sta si z današnjimi stopničkami priskakala še Anže Semenič in Bor Pavlovčič.

Novoletna turneja se bo v Oberstdorfu začela 29. decembra.

Avtor: Nel Daugul