Zajc tik pod odrom, Zmaga Kobajašija

Na posamični tekmi v Trondheimu  norveške Raw Air turneje je zmago suvereno osvojil Japonec Rjoju Kobajaši. Drugi je bil domačin Andreas Stjernen, ki se s to tekmo tudi poslavlja od svetovnega pokala. Na tretje mesto je prišel Avstrijec Stefan Kraft. V finalu sta nastopila dva Slovenca, Timi Zajc je bil odličen 4. Peter Prevc pa 12.


Kobajaši je že v prvi seriji s 141 metri gladko preskočil konkurenco. Najbližje mu je bil Stjernen (137 m) takoj za njim pa tudi Zajc, ki je po prvem skoku dolgim 136 metrov bil v lepem položaju za zmagovalni oder. Dobro je s svojim nastopom opravil tudi Peter Prevc, ki je v prvi seriji skočil 131.5 metra, nekaj časa držal vodstvo, na koncu pa je za las zgrešil prvo deseterico.

V finalu je iz ozadja napadel Kraft in si z daljavo 135 metrov zagotovil stopničke. Preskočila sta ga le Stjernen, ki je ponovil metražo iz prve serije ter Kobajaši. Slednji je razblinil vse dvome o zmagovalcu in s skokom dolgim 141,5 metrov Stjernenu pokvaril ameriško pravljico, kjer bi Norvežan na svoji zadnji tekmi kariere lahko prišel celo do zmage. Moral se je zadovoljiti z drugim mestom, tretjega pa je bil vesel tudi Stefan Kraft, ki tako še vedno vodi v skupnem seštevku turneje.

Zajc je z daljavo 132,5 metra za las zaostal za Avstrijcem, kar je na koncu zadostovalo za 4. mesto. To je po zmagi v Oberstdorfu in drugem mestu v Sapporu tretja najboljša uvrstitev mladega skakalca v tej sezoni. Vidno zadovoljen je bil tudi Peter Prevc, ki izpolnjuje cilj, da tekme končuje med prvo petnajsterico. Zanj je to po tretjem mestu iz pred par dni drugi najboljši rezultat sezone.

V finalno serijo se nista uvrstila Jernej Damjan na 33. in Anže Lanišek na 37. mestu.

Sledijo poleti

Po današnji tekmi se bo karavana preselila na zadnje prizorišče turneje, na polete v Vikersund, kjer bodo v petek kvalifikacije, nato bosta sledili ekipna in posamična tekma. Po Vikersundu sledi še zaključek svetovnega pokala v Planici. Veliki kristalni globus si je kot prvi Japonec že zagotovil Rjoju Kobajaši.