Zajc še išče pravo formo, Prevc se veseli prvih tekem

Pred potjo na prvo preizkušnjo svetovnega pokala na Poljsko je slovenska skakalna reprezentanca predstavila svoja pričakovanja na druženju z novinarji. S kakšnimi cilji se varovanci Gorazda Bertonclja odpravljajo v Wislo?


Priprav na sezono 2019/20 je dokončno konec. Že petkove kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo bodo razkrile v kakšni formi slovenski orli pričakujejo novo sezono.  Na uvodni postaji v poljski Wisli od petka do nedelje ter nato v finski Ruki bodo slovenske barve zastopali Timi Zajc, Anže Lanišek, Peter Prevc, Domen Prevc, Tilen Bartol, Anže Semenič in Rok Justin, ki je Sloveniji zagotovil dodatno sedmo kvoto za prvo periodo svetovnega pokala preko zadnjih poletnih tekem celinskega pokala.

Glavni trener Gorazd Bertoncelj je pred potjo na Poljsko optimističen: Menim, da smo pripravljeni dokaj solidno. Ne samo z določenim posameznikom, ampak končno tudi kot ekipa. V Wisli si želim normalnih pogojev, da bo skakalnica dobro pripravljena ter da ne bo preveč vetra. V Wisli in na drugi postaji v Ruki bomo nastopili z enako ekipo, potem pa bo vse odvisno od rezultatov. Posebno ne bi izpostavljal posameznikov. Ekipa je bila pridna.”

Timi Zajc še išče pravo formo (foto: EPA-EFE/Grzegorz Momot POLAND OUT)

Zajc: “Največja razlika je v glavi”

Najbolj konstanten slovenski skakalec v minuli zimi je bil Timi Zajc, ki še ni prepričan, v kakšni luči se bo predstavil v Wisli: “Zadnja dva treninga nista ravno pokazala, da sem v dobri formi. Moramo počakati do tekme, da bomo videli na kakšni ravni sem. Med plastiko in snegom velike razlike ni. Mislim, da je največja v glavi.”

Prvih preizkušenj na snegu se veseli izkušeni Peter Prevc: “Na treningih je še vedno toplo, hladno, a toplega je vedno več, tako da se že veselim prvih tekem.”