ZAJC PROTI PREVCU ?

V slovenski skakalni reprezentanci sta trenutno v središču dogajanja Domen Prevc in Timi Zajc. Tokrat je stopničko višje, v primerjavi s preteklo sezono, stopil ravno 18-letni Zajc. Pravi pa, da bi rad postopoma prišel tudi do najvišje.


 

Mlad skakalec Timi Zajc se je pred vstopom v novo sezono v Nižnem Tagilu uvrstil na 12. mesto. To je bila njegova najboljša uvrstitev. Na svojem Instagram profilu pa je zapisal: ”Iz ruskega Nižnega Tagila se vračam z mešanimi občutki. V soboto sem uspel narediti dva dobra skoka, ki sta me popeljala med deseterico na 8. mesto. Tekma je bila zahtevna, za dobro uvrstitev je bila potrebna tudi sreča. V nedeljo se ni odvijalo po mojih načrtih, končal sem na 24.mestu. Sedaj so moje misli že pri naslednji tekmi, kjer bo nova priložnost za odličen rezultat.”

V letošnjo zimo pa je vstopil bolj odločno in se tako kar trikrat uvrstil med najboljšo deseterico. Najvišje mesto, ki ga je dosegel pa je bilo peto na uvodu v Visli. “Presenečen sem bil, ker se mi na ekipni tekmi ni izšlo in sem slabo skakal. Nato sem šel na posamično tekmo z jezo. Po prvi seriji sem imel v glavi le stopničke oziroma koliko lahko napredujem. Po drugem skoku sem bil hkrati razočaran in vesel,” je po tekmi povedal Timi za Sportal.

“Izziv je narediti dva čim boljša skoka. Želja vsakega skakalca je, da bi bil enkrat pri vrhu svetovnega pokala.” pravi Zajc. V letošnji sezoni mu gre bolje, že zaradi manj novosti. “Poznam skoraj vse skakalnice, lani je bila

vsaka druga nova. Spoznal sem ves proces, veliko bolj sem sproščen. Z vsakega vidika je lažje.” je povedal za Sportal. Lani je bil že takoj na začetku sezone diskvalificiran zaradi neustreznega dresa.

Sicer pa veliko konkurenco predstavlja Domen Prevc, ki je bil v Ruki dvakrat četrti. Zajc pa vseeno pravi:  “Ne tekmujem z njim. Skačem zase. Če bo prej skočil na stopničke, vsa čast. Za zdaj pa gledam le nase. Sicer pa mi je bolj pomembno, da sem konstantno med desetimi kot to, da bi na eni tekmi skočil na stopničke, potem pa me ne bi bilo več med najboljšimi.”

Zaradi slabega vremena sta odpadli tekmi v Titisee-Nuestadu, tako Timi v zadnjem tednu lahko več časa posveti treningu.  Torej kot kaže bi res rad stopil na sam vrh in prehitel celo Prevca?

Komaj čakamo, da vidimo napredek Timija. Naj bi že naredil določene popravke v fazi počepa in tako pridobil nekaj hitrosti na mizi, nad katero se je pritoževal.

Avtor: Edisa Abdič