Zajc pred prvim poletom čutil kar nekaj strahu

Po tem ko v letošnji zimi mladi Timi Zajc redno osvaja točke svetovnega pokala, še več – že lep čas je zasidran v prvi deseterici – je svoj prvi vrhunec dočakal v Japonskem Sapporu. Tam je z drugim mestom prvič stal na zmagovalnem odru. S tem je postal tudi prvi skakalec, rojen po letu 2000, ki je stopil na stopničke. Že čez teden dni pa je doživel višek kariere, ko je zmagal na prvi posamični tekmi v poletih v Oberstdorfu. S finalno daljavo 233,5 metrov (ki ostaja njegov osebni rekord) je pometel s konkurenco in se veselil premierne zmage. Jasno je izrazil dejstvo, da je bil to eden najlepših trenutkov njegove kariere, nato pa priznal da so se mu pred prvim poletom le malce zatresle noge.


“Bilo je zelo zanimivo, sploh prvi skok, in priznam, da me je bilo na vrhu kar malo strah. A v zraku sem zelo užival pri vseh današnjih skokih, gre za res poseben občutek, ko tako dolgo letiš. Sploh v finalnem nastopu,” je ob krstni zmagi v svetovnem pokalu dejal Zajc in poudaril, da uživa v letenju. “Lahko le uživaš, nisi tako nervozen kot na manjših skakalnicah, tako da je res neverjetno!”

Zajc je dodal, da dne, ko je najprej doživel svoj prvi polet, nato pa še zmago, nikoli ne bo pozabil: “Zelo sem zadovoljen, lepše ne bi moglo biti. Prejšnji teden sem bil na stopničkah, zdaj zmaga … za zdaj je vse popolno! Uresničil sem še več, kot sem imel v mislih, res sem se zelo dobro znašel in v vsakem naslednjem poletu nekaj nadgradil.”

Zanimivo je, da to zimo Slovenci ne zavzemajo najboljših mest kot so jih sezono ali dve poprej. Slovenska javnost še vedno upa na povratek Petra Prevca, mnogi pogrešajo tudi rezultate mlajšega brata Domna, ki je v začetku lanske sezone dobesedno prevzel Petrovo poslanstvo. Timi Zajc tako ostaja najsvetlejša točka v slovenskem taboru, ne preseneča pa, da je svoj prvenec in edino letošnjo zmago za Slovenijo dosegel prav v poletih. Letenje imajo naši skakalci, kot se že dolgo govori, pač v krvi. Nasploh je venomer prisoten občutek, da zmaga na letalnici toliko bolj poteši našo strast do smučarskih skokov, ki je s slovenskimi skakalnimi legendami skozi leta le rasla in rasla. Slovenija je tako v klubu skakalnih zvezd najverjetneje pozdravila novega člana. Dobrodošel Timi Zajc.