Zajc bi že moral biti na stopničkah!

Timi Zajc je bil najboljši Slovenec na poletni veliki nagradi

Smučarski skakalci so zbrani v Sapporu na Japonskem, kjer se je v zgodnjih urah odvila prva posamična preizkušnja. Štirinajste zmage v svetovnem pokalu se je veselil Avstrijec Stefan Kraft, drugo mesto je pripadlo Poljaku Kamilu Stochu, tretji je bil Norvežan Robert Johannson, ki je bil po prvi seriji v vodstvu. Najboljši Slovenec je bil brez presenečenja znova Timi Zajc, ki pa je bil po prvi seriji tretji a se mu v finalu znova ni izšlo za stopničke. Končal je na 6. mestu, točke pa pa so osvojili tudi vsi njegovi reprezentančni kolegi.


S četrtega mesta se je do najvišje stopničke povzpel Stefan Kraft, ki je v finalu skočil 137 metrov, z dobrimi enajst metri daljšo daljavo pa je Kamil Stoch zaradi krute vetrovne izravnave zasedel zgolj drugo mesto. Norvežan Robert Johannson je po dobri daljavi iz prve serije (141 m) v finalu malce izgubil in končal kot tretji.

140 metrov je v prvi seriji dosegel tudi Timi Zajc in bil odličen tretji, a ga je v drugo veter posrkal ob skakalnico, tako da je mladi skakalec s 127 metri v finalu ravno še izvlekel solidno uvrstitev v deseterici. Vodilni v skupnem seštevku Japonec Rjoju Kobajaši se je uvrstil tik pred Zajca na peto mesto.

V tradicionalno zahtevnih razmerah sta Anže Semenič in Anže Lanišek ohranila mesti iz prve serije. Prvi je bil 12., drugi pa 16. Domen Prevc in Žiga Jelar pa sta v finalu pridobila nekaj mest, zasedla sta 24. oziroma 25. mesto. Jelar je prvič v sezoni nastopil na tekmi svetovnega pokala in osvojil točke.

V nedeljo po urniku sledi še ena posamična tekma. Ob 1.00 bodo kvalifikacije, uro zatem pa nov obračun petdeseterice.