Zadrga Zajca stala rezultata

Timi Zajc v Kranju poletel do naslova državnega prvaka

Timi Zajc, trenutno najboljši slovenski skakalec, je imel na zadnji postojanki novoletne turneje v Bischofshofnu manjše težave, kar pa je tudi vplivalo na končen rezultat. Tik pred skokom se mu je namreč zataknila zadrga na levem rokavu dresa in ga močno spravila iz tira.

Timi Zajc ni bil prav daleč od petega mesta pred Bischofshofnom, nato pa se je ustavilo v prvi seriji. Če ne bi imel težav z zadrgo, bi se najbrž uvrstil med deseterico najboljših na novoletni turneji. Zaradi težav so na skakalnico spustili kar nekaj skakalcev pred njim. Zadrgo je nekako zalepil z lepilnim trakom, a z glavo ni bil sto odstotno pri stvari. “Kontrolor mi je rekel, da lahko skočim, če popravim. Nekako smo uredili. Zelo sem bil nervozen. Ko sem se spustil z rampe, so se mi tresle noge. Sploh nisem vedel, kaj moram narediti. Zmotilo me je,” je povedal za Sportal.


Rezultat iskanja slik za timi zajc jezen

Na koncu je turnejo končal na 20. mestu, kar mu ne zadošča. Razočaran je bil, saj ga je izdala zadrga in mu preprečila, da bi pristal na višjem mestu. “Ne glede na to, da mi je uspelo ‘zalimati’, mislim, da bi me diskvalificirali. Rešitve ni bilo. Nervozen sem bil. Meril sem na zelo dober rezultat. Vrglo me je iz tira. Glava je bila le pri zadrgi, zato sem bil tako nervozen. Pred tem sem se na vrhu skakalnice zelo dobro počutil. Sproščen sem bil. Občutke sem imel dobre. Prvič v karieri se mi je zgodilo kaj takega. Tovrstne težave se mi dogajajo na bundi, na dresih ne,” je še povedal razočaran Timi.

Timi je priznal, da je zadrgo preveč na silo potegnil navzgor in se je zato pojavila težava. V tem trenutku je bil tako jezen, da je dres celo hotel vreči stran, vendar so nato našli vzrok in težavo popravili. Kljub temu, da ga je dres razjezil, si je mislil: “Mislim, da mi ne bo preostalo drugega, kot da skačem z njim. Vendarle me je na treh tekmah pripeljal med deseterico.” Na vprašanje kako bo naslednjič potegnil zadrgo pa je v smehu dejal:  “Enako jo bom. Če se mi to zgodi še enkrat, bom razrezal dres.” Skakalnico je zapustil besen in oddrvel mimo slovenskih novinarjev brez kakršnekoli izjave, a je kmalu vse skupaj pozabil, saj je imel dobro družbo ob vrnitvi domov. “Vso drugo serijo sem bil na vrhu skakalnice. Enostavno sem moral čim prej pozabiti. V kombiju je bilo k sreči dobro vzdušje. Nasmejali smo se, da je pot hitro minila.”

Najboljši v slovenski reprezentanci

Kljub vsemu kar se je zgodilo na zadnji postojanki pa je lahko s preostalim delom zadovoljen, saj je najboljši v slovenski reprezentanci to sezono. “Zaradi rezultata sem bil razočaran. Vedel sem, da sem lahko zelo visoko, tudi skupna uvrstitev bi bila dobra, kar bi bilo za vse dobro. Zadovoljen sem do prve serije v Bischofshofnu. Kakšna napaka se je že pojavila, najbolj vesel pa sem bil konstantnosti. Cilji za naprej ostajajo isti. Čim večkrat med deset, upam pa na kakšen presežek,” je poudaril Timi za Sportal. Konec tedna ga čaka nova skakalnica Predazzo, na kateri še ni skakal.

Na svoj Instagram profil je še  objavil sliko pod katero je zapisal: ”Zelo dobro na prejšnjih preizkušnjah. Nato pa težava z zadrgo na rokavih. Naslednji vikend nova priložnost.”

Avtor: Edisa Abdič