Zadnja sezona specialistke za hitre discipline

Ena najboljših smučark vseh časov, Lindsey Vonn, je svoje sledilce preko Instagrama obvestila, da bo sezona 2018/19 njena zadnja. Pred zaključkom svoje bogate kariere, pa želi ”ujeti” Ingemarja Stenmarka in njegovih 86 zmag v svetovnem pokalu. 


Lindsey Vonn je na družbenem omrežju Instagram odgovarjala na vprašanja svojih sledilcev. Na vprašanje, koliko časa bo še profesionalna smučarka, je odgovorila, da bo prihajajoča sezona njena zadnja. Smučarski karavani naj bi se pridružila konec novembra na tekmah v Lake Louisu, ki je njeno najuspešnejše prizorišče.

Smučarka, ki je v svoji karieri osvojila praktično vse, kar se je osvojiti dalo, pa ima pred seboj še zadnji cilj, preden postavi smuči v kot. Na zmagovalni stopnički je v svoji karieri stala 82-krat, kar je rekord v ženski konkurenci, v svoji zadnji sezoni pa si želi vsaj ujeti mejnik Ingemarja Stenmarka, 86 zmag.

Šved je pred nekaj tedni za Sportal povedal, da bo podvig ameriški zvezdnici zagotovo uspel. Samo v Lake Louisu, kjer skoraj vedno zmaga, jo namreč čakajo 3 tekme, nato pa bosta do konca sezone potrebni le še ena ali dve. Iz bitke za legendarno število zmag ne izključuje aktualnih zmagovalcev skupnega seštevka svetovnega pokala, Marcela Hirscherja in Mikaele Shiffrin, poudarja pa, da na razvoj kariere vpliva veliko dejavnikov.

 

Avtor: Ana Černe
Foto: CNN Internacional