Začetek smučarskih skokov brez Petra Prevca

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc, ki je v zadnjih mesecih prestal dva operativna posega levega gležnja, prihodnji teden v poljski Wisli ne bo nastopil na uvodu nove sezone svetovnega pokala.


Nič kaj zavidljivo obdobje je za najboljšim smučarskim skakalcem sezone 2015/16. Zaradi težav z gležnjem se je 20. aprila odpravil na prvo operacijo. Gleženj je po prehitrih treningih spet zatekel zato je moral z njimi prekiniti. Sredi julija je tako sledil drugi poseg, po njem pa nova rehabilitacija, po kateri Peter Prevc ni želel spet prehitevati. Po posvetu s trenerji se je odločil, da izpusti uvod v novo sezono, ob tem pa ni izključil možnosti, da bo morda izpustil še kakšno postajo svetovnega pokala.

V zadnjih tednih opravil tako skoke na manjši kot veliki napravi. Na manjši napravi se je po rehabilitaciji najprej preizkusil v Beljaku, za prvi preizkus na 120-metrski skakalnici pa se je pred slabima dvema tednoma pridružil treningom slovenske reprezentance v Oberstdorfu.

Sezona se bo v Wisli začela v petek, 16. novembra, ko bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto sledi ekipna tekma, v nedeljo pa posamična. Karavana se bo nato preselila v Kuusamo, kjer se bodo skakalci med 23. in 25. novembrom pomerili na dveh posamičnih tekmah, na začetku decembra pa bodo preizkušnje v Nižnem Tagilu.

Avtor: Nel Daugul