Za uvod v novo sezono Lampičeva tik pod zmagovalnim odrom

Anamarija Lampič je na klasičnem šprintu pred začetkom sezone svetovnega pokala v teku na smučeh v Beitostoelnu osvojila odlično četrto mesto.


Norveški Beitostoelen je prizorišče prvih tekem nove sezone za tekače in tekačice na smučeh. Uvodnega šprinta v klasični tehniki v močni mednarodni konkurenci so se udeležili tudi trije naši predstavniki, Anamarija Lampič, Miha Šimenc in Janez Lampič. V kvalifikacijah na 1,5 km progi je Lampičeva tekla odlično in osvojila 4. mesto, zaostala je le za domačinkama Ane Appelkvist Stenseth in Maiken Caspersen Falla ter Američanko Sophie Caldwell. V izločilne boje se je s 25. mestom prebil tudi Miha Šimenc, Janez Lampič je zasedel 35. mesto med kar 104 tekmovalci. Za želeno trideseterico je zaostal za dobro sekundo.

Tekmicam že na začetku pokazala iz kakšnega testa je

Šimenc je v izločilnih bojih izpadel v četrtfinalu, kjer je v tretji skupini, ki je bila sicer zelo hitra, zasedel peto mesto, slabe tri sekunde za prvim mestom in slabi dve sekundi od izločilnih bojev. Lampičeva je v drugi skupini prikazala sijajen tek in ugnala vseh pet norveških tekmic, ter se tako prebila v polfinale, kjer je bila ob Caldwellovi edina Nenorvežanka. V prvi polfinalni skupini je tesno, za 46 stotink zaostala za Stensethovo in Anno Svendsen. Zavoljo zelo hitrega teka skupine se je po času uvrstila v finale s tretjim časom.

Le pičli dve stotinki od stopničk

V finalu je Lampičeva tekla od Američanki Caldwellovi ter domačinkah Stensethovi, Svendsnovi, Falli in Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Zmage se je s časom 2:52,63 veselila zmagovalka kvalifikacij, Stensethova, 1,20 sekunde je zaostala Falla, fotofiniš pa je odločil, da z zaostankom 2,37 sekunde tretje mesto osvoji Caldwellova. Lampičeva je za stopničkami na četrtem mestu zaostala za dve stotinki, peta je bila Jacobsenova, šesta pa Svendsenova.

Jutri in v nedeljo bosta v Beitostoelnu na sporedu še preizkušnji na razdalji v klasičnem in drsalnem koraku.

vir: Smučarska zveza Slovenije
FOTO: SLOski