Za uvod turnirja na Bledu Medveščak proti Beljaku.

Tudi letošnje poletje ne bo minilo brez tradicionalne poletne hokejske lige. Turnir bo eden najmočnejših v zadnjih letih, saj bo na ledu blejske dvorane nastopil tudi Karlovy Vary iz elitne češke lige.


Tekmovanje se bo pričelo danes in bo trajalo vse do nedelje. Poleg omenjenega češkega predstavnika bodo tu seveda Olimpija in Jesenice, ter ekipi Medveščak Zagreb in VSV Beljak.

Tako Beljak kot Medveščak sta stara znanca slovenskih ekip še iz časov, ko sta oba naša kluba nastopala v ligi EBEL. Za Medveščak bosta tudi v prihodnji sezoni igrala Nik Simšič in Mark Čepon, poročali pa smo že, da je mesto pomočnika glavnega trenerja Aarona Foxa pred kratkim zasedel Marcel Rodman.

Slovenski pridih ima tudi Karlovy, saj si tam kruh služita slovenska reprezentančna branilca Sabahudin Kovačević in Matic Podlipnik.

Turnir bo potekal v dveh skupinah, A in B. V skupini A sta oba slovenska kluba, skupino B pa zasedajo preostala moštva. Za uvod se bosta danes, ob 20.00 najprej pomerila KHL Medveščak in VSV Beljak. V petek zvečer bosta tekmo odigrala še Beljak in Karlovy Vary, nato pa bo sledil sobotni vrhunec.

Za ogrevanje si bosta najprej nasproti stala češki prvoligaš in najboljša hrvaška hokejska institucija, nato pa bo, ob 20.00, na sporedu večni derbi. V nedeljo se bosta igrala še finale in tekma za tretje mesto.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: HZS