Za svetovno prvenstvo potrjena le dva. Brata Prevc še brez vozovnice.

Svetovno prvenstvo v Seefeldu/Innsbrucku se nezadržno bliža. Slovensko moštvo je še daleč od sestavljenega. Do sedaj imata vozovnico zagotovljeno zgolj dva, Gorazd Bertoncelj pa se bo o izboru ostalih potnikov odločil po koncu tedna v Willingenu.


Ni posebno presenečenje, da je eden od tekmovalcev, ki bo zagovotovo nastopil na svetovnem prvenstvu Timi Zajc. Slovenski najmlajši predstavnik je letos od vseh pokazal največ. Prejšnji konec tedna ga v Lahtiju sicer ni bilo, vendar Bertoncelj zagotavlja, da je Zajc ohranil dobro formo. Premor je namreč izkoristil za preizkušanje nove opreme in priprave na svetovno prvenstvo.

Na treningih najbližje Zajcu Semenič

Ni presenetljivo, da bo Zajc po krajšem počitku odpotoval na generalko v Willingen. Mladenič je v tej sezoni pokazal, da mu velike naprave ležijo, konec koncev to najlepše potrjujeta zmagi v Oberstdorfu in drugo mesto v Saporu.

Danes se je naše skakalno moštvo zbralo tudi na treningu v Planici, kjer je Timi najbolj iztopal. “Timi je pripravljen, kot mora biti. Zelo dobro je skakal. Nihče se mu ni pretirano približal. Vsaj v Planici ne. Je pa res, da je to njegova skakalnica, saj mu zelo ustreza. Anže Semenič je bil blizu,” je za Sportal povedal trener Bertoncelj, ki je s tem morda namignil, da je med kandidati za odhod na veliko tekmovanje tudi Semenič.

Prevca še brez zagotovil

Če je Bertoncelj lahko zadovoljen z napredkom Semeniča, pa mu kar nekaj sivih las povzroča nihanje v skakanju Domna in tudi Petra Prevca. “Pri Domnu bomo videli, ali bo ali ne,” se je Bertoncelj na kratko dotaknil mlajšega od bratov Prevc. Še vedno niha tudi Peter, vendar je pri njemu opazen pozitiven napredek. “Pri Petru segmenti postopno postajajo boljši,” je potrdil Bertoncelj.

Peter Prevc bo imel tako zadnjo priložnost, da prepriča trenerja ta vikend, na skakalnici, ki mu je prinesla že ogromno veselja. Tu je stal že na vseh treh stopničkah zmagovalnega odra, dvakrat pa se je z ekipo veselil tudi končne zmage. Pričakovati gre sicer, da ga bo Gorazd Bertoncelj vključil v svoj izbor že zaradi izkušenj, ki jih ima z velikimi tekmovanji.

Zelena luč tudi Lanišku

Poleg Zajca ima zeleno luč za pot v Seefeld/Innsbruck tudi že Anže Lanišek. Lanišek je v zadnjem času pokazal preboj v formi, tekme v Willingenu pa bo izpustil, saj se bo že pripravljal na svetovno prvenstvo.

Bertoncelj lahko s seboj vzame šest tekmovalcev, tako da bo preostale štiri skakalce imenoval po tekmah v Willingenu. Šesterico mora nato potrditi Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, pa tudi izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije.

Avtor: Timotej Prosenc