Za 55. Zlato lisico je vse pripravljeno!

Vse je pripravljeno za 55. Zlato lisico na Pohorju. Kljub temu da se je temperatura v zadnjih dneh povišala, pa tekmovanje v Mariboru ni ogroženo. Danes so se na progo tudi prvič spustile vse tekmovalke in po prostem smučanju na pohorski progi hvalile kakovostno pripravo naših organizatorjev. Na dveh tekmah bomo videli kar 9 Slovenk.


Denis Šteharnik, slovenski reprezentančni trener je izbral kar devet slovenskih smučark, ki se bodo v petek in soboto podale na tekmovalno progo Mariborskega Pohorja. Proga je sicer dobro pripravljena, a organizatorje zaradi napovedane otoplitve in dežja čaka izjemno zahteven vremenski izziv. Med izbrankami seveda ne bo Ane Drev in Tine Maze, zadnjih Slovenk z domačo uvrstitvijo na stopničke za zmagovalke. Posledično tokrat veliko upov polagamo na tisto, ki je stopničk vajena, Ilko Štuhec in seveda tudi Meto Hrovat, ki je letos prvo ime slovenske reprezentance v tehničnih disciplinah. Ob Hrovatovi in Štuhčevi se bodo na progo spustile še Ana Bucik, Maruša Ferk, Neja Dvornik, Desiree Ajlec, Klara Livk, Andreja Slokar in po vsej verjetnosti tudi Tina Robnik.

Program 55. Zlate lisice

Po današnjem prostem smučanju tekmovalk in ogledu proge bo ob 18.00 na Trgu Leona Štuklja javno žrebanje štartnih številk za veleslalom. Jutri bo od 10.00. do predvidoma 13.00. ure izpeljan veleslalom, zvečer pa bo na Trgu Leona Štuklja ponovno izvedena razglasitev rezultatov veleslaloma in javno žrebanje štartnih številk, tokrat za sobotni slalom. V soboto bo na Snežnem stadionu, ob enakem terminu kot v petek, potekala še slalomska preizkušnja za svetovni pokal.

Pričakovanja so velika!

Organizatorji so v želji, da bi za petkov veleslalom zapolnili Snežni stadion stopili v stik z nekaj šolami, tako da pričakujejo tudi okoli 3.000 otrok, ki bodo pomagali polepšati kuliso na tribunah. Generalni sekretar Zlate lisice Srečko Vilar je ob tem povedal, da si v dveh tekmovalnih dnevih skupaj želijo vsaj 20.000 obiskovalcev. Na tekmi seveda pričakujejo tudi nekatere visoke goste, poleg predsednika Boruta Pahorja in nekaj že potrjenih ministrov slovenske vlade, pa je prihod potrdil tudi predsednik slovaške vlade Peter Pellegrini z nekaj ministri. Slednji bo pesti zagotovo stiskal za najuspešnejšo smučarko svoje države Petro Vlhovo.

Avtor: Aljoša Gregorec