Z zlomljenim nosom na uvodno tekmo sezone

Iz avstrijskega skakalnega tabora pred uvodom sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske prihaja novica o poškodbi nekdanje svetovne prvakinje Daniele Iraschko-Stolz. 35 -letna avstrijska veteranka je med ponedeljkovim treningom padla in si po zadnjih informacijah zlomila nos.


Pri avstrijskem skakalnem vodstvu izkušene tekmovalke še niso odpisali. Zdravniki so izključili poškodbo kolena, Avstrijko pa čaka še pregled nosu, po tem, ko bo oteklina splahnela. Trener Herald Rodlauer upa, da bolečine ne bodo premočna, saj bi ob olajšanju bržkone ostala v kadru za tekmo. Trenutno se skakalka na uvodne preizkušnje svetovnega pokala pripravlja po individualnem, prilagojenem programu.

Iraschko-Stolzeva je pripadnica prve generacije ženskih skakalk, ki nastopajo v svetovnem pokalu. Leta 2015 je osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago, na svetovnih prvenstvih je osvojila popoln komplet medalj, posamično zlato na SP 2011 in bron na SP 2015 ter lani na SP v Falunu ekipno srebro v mešani konkurenci. Je tudi lastnica olimpijskega srebra iz posamične tekme, ki ga je osvojila pred štirimi leti v Sočiju.

Avstrijka ima tudi posebno mesto v srcih slovenskih ljubiteljev skokov. Januarja 2015 se je izkazala s fair-play potezo, ko je na tekmi v Sapporu posodila smuči tekmici, Špeli Rogelj, ko je ta ostala brez njih. Špela se je na tej tekmi malce ironično uvrstila na 3. mesto, takoj za Iraschko-Stolzevo.

Avtor: Nel Daugul