Z mislimi na domači tekmi

V prostorih zlatega sponzorja nordijskih disciplin Slovenije, podjetja Geoplin d.o.o., so po tekmah v Davosu misli strnili naši najboljši tekači in tekačice na smučeh, pred katerimi je vrhunec letošnje sezone s tekmama v domači Planici.


V Planici bo nastopila celotna A reprezentanca, razen Eve Urevc, ki je poškodovana. Torej Anamarija Lampič, Katja Višnar, Alenka Čebašek, Vesna Fabjan, Anita Klemenčič, Miha Šimenc, Janez Lampič, Benjamin in Vili Črv, Miha Ličef, Luka Markun, Andrej Jenko, Miha Jan, Gal Gros. Skupaj torej 9 fantov in 5 deklet, 14 tekmovalcev vse skupaj.

 

Nejc Brodar, glavni trener reprezentance v teku na smučeh:

“Nekaj vendarle moramo prihraniti za Planico. Če se vrnem na Davos, moram reči, da me prvič obdajajo nekoliko mešani občutki. Na eni strani sem zadovoljen z Mihom in Ano, na drugi pa veterna loterija, ki nam je mogoče odnesla še kakšno mesto v točkah šprinta. Sami vemo, kaj se lahko zgodi v izločilnih bojih. Tudi tam pa niti Ana in niti Miha nista imela sreče za kakšen še vidnejši rezultat. A nekje včasih moramo kaj dati, da drugje vzamemo in verjamem, da v formi, ki jo tekmovalci trenutno kažejo, bili smo tudi na višinskem treningu v Livignu prejšnji teden, da bo pripravljenost v Planici še boljša, verjamem, da smo za prvi del sezone vse, da na domači tekmi pokažemo največ kar lahko.”

Anamarija Lampič:

“Še vedno čutim malo bolečin od padca. Zgodilo se je tako hitro, da sploh ne vem, kako je do tega prišlo, a padci se dogajajo. Gremo naprej. Mislim, da sem letos kar boljša v prosti tehniki, a želim še več. Ker sem imela smolo v Davosu, upam, da bo šlo v Planici vse po mojih željah.”

Katja Višnar:

“Davos sem morala kar hitro pozabiti, ker zame ni bilo najbolje. A krize ni, še nedolgo nazaj sem bila v odlični formi, na Pokljuki sem zelo dobro tekla na celinskem pokalu. Ni panike, Planice se zelo veselim. Vzdušje v ekipi mi zelo ustreza, okrog mene so mladi, sproščeni tekmovalci. Res pa je, da imam doma jaz že družino, ki jo bolj pogrešam in sem zato tudi malo več doma. A sigurno je pozitivno imeti ljudi, ki so sproščeni. Želim si, da v Planici kot ekipa nastopimo dobro. V nedeljo je na sporedu še ekipni šprint, prosta tehnika nam odgovarja. Če se nekomu ne posreči, upam, da se bo drugemo. Gremo na finale, mislim, da nas je nekaj, ki nam to lahko uspe. Sama sem letos že tekla v polfinalu, dobro sem tekla. Nismo daleč. Tudi Ana je pokazala zelo dobro formo in za cilj moramo imeti finale.”

Miha Šimenc:

“Domača tekma je zagotovo vzpodbuda, ne breme. Že pred začetkom sezone smo si za cilj zadali to tekmo in zdaj jo vsi komaj čakamo, res se je že veselim. Po Ruki sem moral počivati zaradi bolezni. Po tem smo trenirali, forma spet prihaja. V Planici se bom potrudil maksimalno, upam, da presežem dozdajšnje rezultate. Kako visoko bom, pa se pustimo presenetiti.”

Vir: Smučarska zveza Slovenije