Z Ilko sočustvuje tudi Lindsey Vonn

Za Ilko Štuhec je neverjetno nesrečen dan. Še danes zjutraj je bila v boju za mali kristalni globus v smuku, nato pa je sledil grd padec v Crans Montani in sezona je za Mariborčanko končana. Takoj po novici o nesrečni poškodbi je završalo tudi na družbenih medijih, kjer so pripadniki slovenske in tuje javnosti sočustvovali s Štuhčevo. Med slednjimi je bila tudi ameriška smučarka, ki je predkratkim skočila v pokoj.


Ilka Štuhec je v tej sezoni na nek način spisala sanjski povratek. Po smukaški in superveleslalomski zmagi v Val Gardeni, ter drugem in tretjem mestu v Cortini d’ Ampezzo je v Aareju osvojila še naslov svetovne smukaške prvakinje. Na žalost pa bo imela Štuhčeva nekaj grenkega priokusa tudi po tej sezoni. Ob sobotnem padcu si je namreč poškodovala obe koleni, natrgala si je tudi križne vezi, kar pomeni da jo znova čaka vsaj polletno okrevanje. Sezona je tako za najboljšo slovensko smučarko že končana.

Če kdo ve kako se je soočati s tovrstnimi poškodbami je to vsekakor Lindsey Vonn. Vonnova je na Twitterju v znak podpore Ilki, v nemškem jeziku zapisala: “Škoda!!!Dobro okrevanje.” Ni skrivnost, da sta se Američanka in Slovenka dobro ujeli tudi v Aareju, kjer je Vonnova, na svoji zadnji tekmi ob Ilkini zmagi, osvojila bron

Svojo podporo sta na socialnih omrežjih med drugim izrazila tudi Primož Roglič in Peter Prevc. Slednjemu poškodbe prav tako niso tuje, saj je dolgo časa okreval po poškodbi gležnja. Roglič je na svojem Twitter profilu slikovito zapisal: Ahh stvari kot so padci se dogajajo samo drznim, ki jim je prihranjeno največ! Si že dokazala, da znaš in verjamem, da boš ponovno kmalu na vrhu, srečno.”

Štuhčevo najverjetneje že v nedeljo čaka operacija kolena, ki bo opravljena v Baslu.

Avtor: Timotej Prosenc