Z dvema odličnima skokoma bi bil ogrožen tudi Kubacki

Ponedeljkovo zadnjo tekmo skakalne novoletne turneje so ob dominantnem Poljaku Davidu Kubackem zaznamovali trije bratje Prevc. Peter je tekmo v avstrijskem Bischofshofenu končal na petem mestu, Domen je bil deveti, Cene pa je osvojil 22. mesto.


“V Bischofshofenu sem predvsem zadovoljen z rezultatom in s tem, da sem se uvrstil v finalno serijo. Predvsem pa sem vesel, da je bilo v obeh skokih malo manj napak in tako vidim za naprej, kje še lahko gradim. V Bischofshofnu sem bil prvič leta 2013, sedem let sem potreboval, da sem jo osvojil. Končno,” je po koncu tekme pojasnil Cene.

Super skok v finalu

Razumljivo je bil najbolj zadovoljen Peter: “Pri smučarskih skokih trenutno najboljši ne sedijo, ampak stojijo, tega privilegija pa mi nimamo. V finalu mi je uspel super skok. Če bi taka dva naredil na celi tekmi, bi bil Kubacki kar malo že ogrožen. Vesel sem tega skoka in tudi rezultat se je obrestoval. Super bi bilo, če bi že v Oberstdorfu tako visoko začel turnejo. Tam se je na žalost malo zalomilo. V Bischofshofenu pa je bilo super, prvi skok je bil malenkost slabši, drugi pa odličen. Zelo dobro je, ko se sprosti ves adrenalin po pristanku in zaustavljanju v izteku.”

Zanimiva turneja za Domna

Najmlajšemu Domnu je po prvi seriji kazalo odlično, a je bil vesel tudi devetega mesta: “Zame je bila to zanimiva in uspešna novoletna turneja. S konstantnimi rezultati sem presenetil samega sebe. Želel sem si kakšnega prebliska več, a ko potegnem črto, moram biti zadovoljen. Do primata med nami je potrebno še priti, dva imata še več točk kot jaz. Kaj je bilo zame najboljše na turneji? To, da smo delali, kot smo si zadali oz. še boljše in gremo lahko zadovoljni domov.”

Za zaključek dan Prevcev

Glavni trener Gorazd Bertoncelj je takole potegnil črto pod novoletnim spektaklom v Nemčiji in Avstriji: “Tokrat je bil dan Prevcev. Vsi so skočili zelo dobro. Peter je izjemno napadel v finalu. Odločili smo se, da gre na polno, brez kompromisov in to mu je tudi uspelo, imel je drugi rezultat finalne serije. Analiza turneje je narejena. Na turneji sta dva do osmega mesta, začrtali smo si enega. Predvsem je presenetil Domen s svojo konstantnostjo, trikrat je bil med deset, kar je zanj odlično. Peter je bil pred turnejo odlično pripravljen. Končno osmo mesto je zelo dobro, a menim, da je bilo malce drobnih napak in lahko bi bil še višje.”