Werner Schuster bo zapustil nemško reprezentanco

Werner Schuster po koncu letošnje sezone ne bo več trener nemške A reprezentance. “Pogodba se mi izteče 30. aprila in ne bom je podaljšal,” je pred vikendom v Oberstdorfu medijem zaupam Avstrijec v nemški reprezentanci.


Werner Schuster je v letih 1987-1995 nastopal tudi kot tekmovalec, leta 2007 pa je prevzel krmilo švicarske reprezentance. Marca 2008 je bil imenovan za glavnega trenerja nemške reprezentance, na tem položaju pa se je obdržal kar 10 let. V času njegovega vodenja je Nemčija zabeležila tudi eno posamično zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala (kar je uspelo Severinu Freundu) in tudi prvo mesto v pokalu narodov, v sezoni 2014/15. Poleg tega velja omeniti še številne medalje z velikih tekmovanj, tako v ekipnih kot v posamičnih disciplinah.

Schuster se je z odločitvijo o predaji položaja poigraval že vse od konca olimpijskih iger v Pjongčangu. Razlog naj bi bil predvsem v dejstvu, da želi Avstrijec preživeti več časa z družino kar pa v tem trenutku ni mogoče.

Pri nemški smučarski zvezi so trenutno osredotočeni na prihajajoče svetovno prvenstvo, tako da zaenkrat o zamenjavi še ne razmišljajo. Ne skrivajo, da so želeli s Schusterjem podpisati novo pogodbo (stara mu poteče 30. aprila), njegovega naslednika pa bodo iskali po končani sezoni.

Avtor: Timotej Prosenc