Vstopnice za spektakla v Planici že v prodaji

S svečanim dogodkom v Ljubljani se je začela predprodaja vstopnic za tekme svetovnega pokala v teku na smučeh in svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici.


Zima je pred vrati in Planica je pripravljena na kar dva izjemna dogodka. Tik pred Božičem, 21. in 22. decembra, bo dolina pod Poncami gostila najboljše tekačice in tekače na smučeh, ki se bodo pomerili na posamičnih in ekipnih šprintih FIS svetovnega pokala v teku na smučeh. Le tri mesece kasneje bomo doživeli vrhunec zime, saj bomo priča boju za odličja FIS svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Od 19. do 22. marca 2020 bomo zagotovo znova spremljal nepozabne športne zgodbe.

Odmevni prireditvi v dolini pod Poncami

V Hotelu Intercontinental v slovenski prestolnici so se na slovesnem začetku predprodaje vstopnic za obe tekmovanji zbrali predstavniki Smučarske zveze Slovenije, Organizacijskega komiteja Planica ter predstavniki sponzorjev, ki omogočajo izvedbo enih izmed, če ne najbolj odmevnih športnih prireditev na slovenskih tleh. Seveda so bili tam tudi junaki zime, člani in članice naših reprezentanc v teku na smučeh in smučarskih skokih, za katere bomo lahko navijali v Planici.

Planica je vseslovenski dogodek

Dr. Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije, je na prireditvi povedal: “Čaka nas sezona v kateri bomo preverili, kako smo pripravljeni na nordijsko svetovno prvenstvo leta 2023, ki bo nedvomno največji športni dogodek v Sloveniji doslej. Danes se začenja predprodaja vstopnic za tekme svetovnega pokala v teku na smučeh, ki bo na sporedu decembra v Planici in svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ki bo na sporedu v Planici marca prihodnje leto.”

"Planica je vseslovenski dogodek," poudarja dr. Franci Petek
“Planica je vseslovenski dogodek,” poudarja dr. Franci Petek (Foto: Srdjan Zivulovic/Bobo)

“Vse oči so oprte v vas dragi športniki. Z vsem srcem bomo navijali, da boste dosegli tiste največje uspehe za katere delate, saj je Planica vseslovenski dogodek, na katerem ves uspeh šteje dvojno. Zato vam želim vso srečo. Ekipi, ki pripravljate tekmovanja, da potekajo kar se da nemoteno in dobro, pa ravno prav snega, veliko sonca in predvsem ne pozabite, da to delate izjemno dobro. Tudi vam želim veliko sreče,” je Petek nagovori tudi prisotne člane nordijskih reprezentanc in planiške delavce.

V Planici najlepše zimske pravljice

Ljubo Jasnič, predsednik Zbora in Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS ter podpredsednik OK Planica, je dodal: Vedno poudarjam, da so tekaške proge, skakalnice in letalnica v Sloveniji umeščeni v kraje, kjer se pripovedujejo najlepše zimske pravljice, pod  kulise vrhov, vršacev Julijskih Alp. Športniki sveta vsako leto občudujejo ta raj pod Triglavom, tisoči gledalcev prihajajo vanj, da uživajo to neokrnjeno naravo in so akterji vrhunskih športnih predstav. Ko se spusti, ob koncu sezone nad tekmovanji, zastor, mnogi gledalci pred odhodom domov že rezervirajo sobo in vstopnice za ogled tekem v sezoni, ki prihaja. Večjega priznanja, kot je to dejstvo, si organizatorji težko zamislimo.”

Po Jasničevih besedah priprave na dogodka pozorno spremljajo tudi v Mednarodni smučarski zvezi: “FIS je že opravil pregled dosedanjega našega dela, ogledali so si lokacijo ter potrdili našo pripravljenost, da organiziramo vrhunsko predstavo. V vrhunskost  posebej sodi  pripravljenost naših sponzorjev in donatorjev, da prispevajo znatni delež sredstev. To dejstvo pomeni  pripravljenost domačih športnikov in športnic za vrhunske rezultate, v zadovoljstvo gledalcev in nas organizatorjev.”