Vseh šest slovenskih skakalk uspešno na tekmo!

Svetovni pokal v smučarskih skokih za dekleta se po skoraj enomesečnem premoru nadaljuje v japonskem Sapporu. Kvalifikacije na veliki skakalnici je uspešno prestalo vseh šest skakalk.


V Japonskem Sapporu so pod vodstvom glavnega trenerja Zorana Zupančiča na kvalifacijski tekmi nastopile Urša Bogataj, Nika Križnar, Špela Rogelj, Maja Vtič, Jerneja Brecelj in Katra Komar. Vseh šest skakalk je uspešno opravilo s kvalifikacijami in se uvrstilo na sobotno tekmo.

V zahtevnih vetrovnih razmerah se je Najvišje z osmim mestom zavihtela Križnarjeva, za njo je 12. mesto osvojila Urša Bogataj, Breclova je bila 19., Rogljeva 23. Vtičeva 27., Komarjeva pa 32. V kvalifikacijah je svetlobna leta pred ostalimi končala Norvežanka Maren Lundby in z daljavo dneva 134 metrov zavzela prvo mesto. Japonka Sara Takanaši je kot kraljica lanske zime za njo zaostala že debelih 16 točk, tretja pa je bila Avstrijka Dunajlaa Iraschko-Stolz.

Na tekmi je slovenski tabor še enkrat več zelo pogrešal najboljšo slovensko tekmovalko letošnje zime Emo Klinec. Ta je po zadnjih informacijah z letošnjo sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih po grdem padcu na državnem prvenstvu v Planici nesrečno že zaključila.

Dekleta prva tekma čaka v soboto ob 8.30 po slovenskem času, druga pa v nedeljo ob 2.00. Nato sledi selitev v Zao, kamor bodo potovale Bogatajeva, Križnarjeva, Rogljeva in Vtičeva, Breclova in Komarjeva pa se bosta vrnili domov, saj ju čaka mladinsko svetovno prvenstvo v Lahtiju.

Uftar: Nel Daugul