Vsak niz se enkrat konča. Olimpija klonila pri Salzburgu in proti Zupančiču

Zmagoviti niz Ljubljančanov je končan. Po 40 dneh brez poraza jih je na gostovanju na Solnograškem porazila tamkajšnja ekipa Salzburg mladi. Izzid je bil tesen, 3-2. V soboto so izgubili še doma. Tokrat je bil usoden avstrijski Feldkirch, ki ga trenira bivši “zmaj” Nik Zupančič.


Zmaj so Rdeče bike lovili večino srečanja, dvakrat so bili pri tem uspešni, v tretje pa jim ni uspelo. Prvi dve vodstvi domačih sta izničila Janez Orehek in Aleš Mušič. Ko je Salzburg zadel za 3-2 je domači vratar, Finec Leevi Laaks zaklenil svoja vraga in Olimpiji se ni uspelo ponovno vrniti. Pomagala jim niti izdatna premoč v strelih (kar 27:36 za goste).

Na žalost domačih navijačev, pa njihovi ljubljenci niso bili uspešni niti na domačem srečanju proti Feldkirchu. Varovanci Nika Zupančiča so bili boljši s 4-1. Že na drugi zaporedni tekmi so imeli ljubljančani velike težave z nasprotnim vratarjem, ki je ubranil kar 37 od 38 strelov na vrata.

Gol za Olimpijo je dosegel Aleš Kranjc, ko je izenačil v 14. minuti. Gostje so nato z zadetkoma v drugi in tretji tretjini pobegnili, zadnji žebelj v krsto domačih, pa so Avstrijci zabili, ko je Olimpija igrala brez vratarja Tilna Spreitzerja.

Olimpijo sedaj čaka reprezentančni premor, 6 njenih igralcev je bilo tudi vpoklicanih s strani selektorja, Iva Jana. Naslednje srečanje jih čaka 14. novembra, v Tivoli prihaja Kitzbühel.

Foto: https://siol.net/sportal/hokej/alpska-liga-3-november-oli-jes-482000

Avtor: Timotej Prosenc