Vrnil se bo Gregor Schlierenzauer

Po poročilih avstrijske tiskovne agencije APA se bo po desetih tednih odsotnosti vrnil nekdanji svetovni prvak Gregor Schlierenzauer. Nastopil bo že na naslednji tekmi svetovnega pokala v Lahtiju na Finskem. Razlog je v želji, da nastopi na domačem svetovnem prvenstvu v Seefeldu, ni pa prepričan, da mu bo to uspelo.


“Sem optimističen in vse bom dal od sebe, da mi uspe. Seveda pa je tu še nekaj vprašanj, če mi bo uspelo priti tja,” je Tirolec Gregor Schlierenzauer sporočil prek svojega bloga. Nekdanji serijski zmagovalec ima bore malo možnosti, da se prebije v reprezentanco Andreasa Felderja. Priložnost bo lahko iskal le še v Lahtiju in teden dni pozneje v Willingenu.

“Moja pot bo enaka, ne glede na to, kako se bosta razpletli naslednji tekmi v svetovnem pokalu. Spoprijel se bom z vsemi izzivi, ki bodo pred mano. Če se z izidi ne bom prebil na SP, bom nadaljeval po tem tekmovanju,” je dodal šestkratni svetovni prvak.

Schlierenzauer je naslov svetovnega prvaka osvojil petkrat ekipno in enkrat posamično. Je dvakratni zmagovalec skupnega seštevka v svetovnem pokalu leta 2009 in 2013, olimpijski moštveni prvak iz leta 2010 in zmagovalec novoletne turneje. Zadnjo zmago v svetovnem pokalu je slavil 6. decembra 2014 v Lillehammerju. V zadnjem obdobju je že poskušal vzpostaviti stik z najboljšimi a mu je to vselej spodletelo. Po vsej verjetnosti bomo v prihodnosti spremljali enega zadnjih povratkov tega vrhunskega skakalca.

Avtor: Nel Daugul