Vlhova nova veleslalomska prvakinja

Petra Vlhova si je v Aareju prismučala še drugo kolajno, tokrat tisto najsijajnejšega leska. Srebrno medaljo je osvojila Viktoria Rebensburg, tretja pa je bila Američanka Mikaela Shiffrin, ki ji danes nista uspela nastopa povsem po njenih kriterijih. Meta Hrovat je bila po prvi vožnji 13., v finalu pa je izgubila devet mest.


Slovaška tekmovalka se je po drugem mestu v alpski kombinaciji okitila še z zlato medaljo v veleslalomu. Po prvi vožnji je sicer zasedala drugo mesto, v finalu pa je napadla in postavila čas 2:01.97. Tega rezultata ni uspela premagati niti vodilna po prvem delu Viktoria Rebensburg, ki pa je za Petro Vlhovo zaostala zgolj 14 stotink sekunde.

Mikaela Shiffrin po prvem delu celo ni bila del vodilne trojice, zato pa je zmagovalni oder uspešno naskakovala v finalni vožnji. Več kot do brona pa ji vseeno ni uspelo priti, za slovaško konkurentko je zaostala že 38 stotink. Novo priložnost za napad na zlato bo imela Shiffrinova že v soboto.

Hrovatova v finalu veliko izgubila

Meta Hrovat je po prvi vožnji držala solidno 13. mesto, v drugi pa je izgubila kar devet mest in končala kot 22. (+3.09). Preostali naši tekmovalki, Ana Bucik in Neja Dvornik sta se uvrstili izven trideseterice.